Menu
Foto: Pixabay

Skal vurdere Pride-flagging i Bømlo

Formannskapet på Bømlo skal igjen behandle saken om de kan flagge regnbueflagget i forbindelse med et Pride-arrangement i en annen kommune. På Haugalandet er saken en helt annen.

Av Egil M Solberg | 26.05.2020 14:53:34

Pride-flagging: I Kvinnherad besluttet de nylig å si nei til en slike markeringer med flagg, da de ikke har et slikt Pride-arrangement i kommunen som er tilknyttet rådhuset.

Nå blir det imidlertid flagging allikevel.

Årsaken er at lokale krefter nå har søkt om et eget arrangementet samme dag.

Når arrangementet er i Kvinnherad kommune, og i tilknytning til rådhuset, åpner loven for for at flaggstanga i Rosendal kan bli regnbuefarget.

Ønsker å flagge på Bømlo også

Så enkelt er det ikke på Bømlo. Der er det ikke noe eget Pride-arrangement. Da kan det være et lovbrudd om kommunen flagger for Pride.

– Tidligere administrasjon kom frem til at vi skulle flagge og selv om det ikke akkurat er en tradisjon er det mitt ønske at vi fortsetter med dette. Jeg tar opp saken i formannskapet i kommunen, så får vi se hva vi vil gjøre i år. Det sier ordfører Sammy Olsen (Sp) i Bømlo kommune til Radio Haugaland.

Flagger i både Haugesund, Karmøy og Tysvær

Haugesund, Karmøy og Tysvær har i fjor vedtatt en plan for dette og dermed blir det flagging hvert år fremover, uavhengig om det er et arrangement i kommunene eller ikke.

– Vi mener det er viktig å støtte opp om likheten for alle mennesker uavhengig av legning. Det ønsker vi å bidra med i noen år for å vise hvor viktig dette er, sier ordfører Arne-Christian Mohn.

Ordføreren støtter seg til et enstemmig vedtak i kommunestyret om en plan for nøytralitet.

– Det er ingen politikere i Haugesund som er imot dette. Saken ble enstemmig vedtatt og da blir det flagging, sier ordføreren.

Hør intervju med Sammy Olsen på Bømlo

Flere nyheter: