Menu
Sveriges keeper Mikael Appelgren skal vokte målet mot Norge i håndball-VM mandag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Skal stoppe Norge i VM, møter skudd i 130 km/t uten susp

Mikael Appelgren er mannen som kan sende Norge ut av VM mandag. Sveriges keeper spiller fortsatt uten beskyttelse av sine edlere deler tross knallharde baller.

Av NTB | 21.01.2019 06:48:01

Sport: Appelgren lever farlig. Og nå har han en kjæreste der hjemme også.

Flere spillere i VM sender ballen av gårde i vel 130 kilometer i timen.

– Jeg fikk for ikke så lenge siden et skudd så den ene testikkelen kom i klem mellom suspen og huden. Da blir det som en giljotin på pungkulen (testikkelen). Det gjorde enda mer vondt enn om ballen treffer der uten susp, sa Appelgren til avisen Aftonbladet i fjor og kalte smerten så vond «at jeg nesten måtte kaste opp».

Appelgren og Palicka spiller annenhver kamp for Sverige. Det er regelen på landslaget for gutta som også er klubbkompiser i Rhein Neckar Löwen siden 2016.

Dermed er det klart for Appelgren i naboduellen mandag.

– Det venter oss en fantastisk håndballkamp, og vi sikter selvfølgelig mot å vinne den, sier Palicka til NTB.

Sverige får 26 timer mer «hvile» fra kamp før avkast mot Norge.

– Å spille fire kamper på fem dager er jo egentlig helt sykt, men jeg tror Norge og Sverige står omtrent likt fysisk. Og når kampen starter står det jo 0-0.

Det var han som i 1995 uttalte til NTB at Cecilie Leganger «er vanvittig god og lett kunne gått inn på ethvert herrelag i Sverige og andre land».

For avisen Aftonbladet rangerte Hellgren VMs beste målvaktpar i starten av mesterskapet. Det så slik ut:

1: Sverige

2: Danmark

3: Norge

4: Tyskland

5: Frankrike.

Med seg har Appelgren og kollega Andreas Palicka Mats Olsson som keepertrener. Det er mannen med samme jobb på det norske kvinnelandslaget.

Claes Hellgren, tidligere trener i Stavanger og nå ekspert på svensk TV, går for å være en av de store keeperekspertene i verden.

(©NTB)

Flere nyheter: