Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Skal selge seg inn for Nilsen

Partiene som har regjert i Karmøy de siste årene, KrF, Sp, Venstre og Arbeiderpartiet, har ikke lenger flertall. I kveld får de andre partiene 50 minutter hver på å selge seg inn for koalisjonen.

Av Egil M Solberg | 10.09.2019 13:41:36

Valg 2019: De fire partiene er blitt enig om å fortsette samarbeidet i kommende kommunestyreperiode. Det bekrefter ordfører Jarle Nilsen (Ap) i en e-post som i dag er sendt ut til de øvrige partiene i kommunen, melder Haugesunds avis.

Nå må Nilsen og hans koalisjon få med et femte parti med på lasset for å berge flertallet.

I kveld er de øvrige partiene invitert til drøftingsmøter på rådhuset. Her vil hvert av partiene få 50 minutter på å selge seg inn.

Samtalene er ifølge avisa beregnet å starte fra klokken 18.30, og er planlagt å vare fram til klokken 22.20.

Mye opp til Thorheim

Helge Thorheim og Karmøylista er jokeren i dette valget som kan avgjøre hvem som sitter med maken i neste periode.

I løpet av natt til tirsdag hadde ordførerkandidatene fra Høyre og Karmøylista en tre timer lang samtale om et samarbeid, skriver avisa.

– Vi har en veldig god dialog. Vi er der vi er. Karmøylista er jokeren som vipper det den ene eller andre veien, sier Tor Kristian Gaard (H).

Problemet for Høyre er at de må ha flere å samarbeide med enn bare Karmøylista for å få flertall. Når de allerede mer eller mindre har avvist et samarbeid med FrP, kan dette bli vanskelig.

Møteaktivitet i Haugesund

I Haugesund jobber Høyre og FrP intenst med å overbevise Ap-sine samarbeidspartnere om å skifte side og bli med i en ny koalisjon.

Dette gir de små partiene mye rom for å forhandle og få sin politikk gjennomført i byen.

Flere nyheter: