reklame for smiaa
Menu
Ordfører Arne-Christian Mohn (Ap) i Haugesund. Foto: Fredrik Solstad/Scanpix

Skal satse på heldagsskole

Fra neste høst blir det utprøvd heldagsskole for 1. - 4. klasse i Haugesund. Dette vil inkludere både fysisk aktivitet, skolemat, kultur og leksehjelp.

Av Egil M Solberg | 19.11.2020 08:00:24

Heldagsskole: Flertallskoalisjonen i Haugesund har store planer for barneskolen og vil nå satse på bedre læring og oppvekst.

– Spareplanen har vært vellykket og økonomien er blitt mye bedre i Haugesund kommune. Nå skal pengene komme fremtidige generasjoner til gode, sier ordfører Arne-Christian Mohn (Ap) i Haugesund.

Planen er å gi barn i alderen fra 1- til 4. klasse et mer komplett tilbud frem til klokken 15 på hverdager.

– Undersøkelser har vist skolemat kan være viktig for evnen barn har til læring, sier ordføreren som selv er utdannet lege.

Han viser også til et prosjekt for 100 år siden i Haugesund hvor dette ble prøvd ut på Lillesund skole med gode resultater.

– Austrheim barneskole på Bleikemyr kan bli et alternativ for første prosjekt, men dette er det skoleledelsen som skal ta stilling til, sier Mohn.

Ordføreren tror prosjektet vil gi bedre læring og trivsel for elevene som på denne måten får en bedre start på skolegangen og således bedre forutsetninger for å lykkes i livet.

Hør intervjuet fra vår podcast

Flere nyheter: