reklame for Utvik Autoservice
Menu
Arkivbilde: T. Pindard

Skal måle seg mot verdenseliten

I helgen tok Lars Magne Ullvang (26) fra Tysvær nok en kongepokal og tre gull under NM i kajakk. Om et par uker skal han måle seg mot verdenseliten.

Av Egil M Solberg | 07.09.2020 11:01:41

Kajakk: I seniorklassen fulgte Lars Magne Ullvang opp gullet på K1 1000m lørdag med ny gullmedalje på både K1 500m og K1 5000m søndag.

Selv er 26-åringen mest overrasket og imponert over egne prestasjoner på 5.000 meter i helgen.

– Jeg har tidligere vært en sprinter, men i helgen var det andre som var bedre enn meg på de korte distansene. På 1000 og 5000 meter ble det gull. Det spesielt å ta gull på 5000 meter. Det var uventet, sier Ullvang til Radio Haugaland mandag morgen.

Talentet fra Tysvær har endret på treningen sin og er nå mer utholden og bedre i stand til å konkurrere på de lengre distansene.

– Jeg hadde sommerferie og fri fra trening i noen uker i sommer, dermed var jeg nok ikke i noe superform. Om et par uker deltar vi i Ungarn på et tilnærmet VM. Dersom jeg yter opp mot personlig rekord skal jeg hevde meg i øvre halvdel i en A-finale, sier en offensiv Lars Magen på telefonen fra Bærum.

Hør innslaget på vår podcast

Flere nyheter: