Menu
Ordfører Jarle Nilsen (Ap) i Karmøy kommune. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Skal granske havne-salg i Kopervik

Det er mye som tyder på at Karmsund Havn IKS ikke hadde lovlig eierskap i havne-eiendommen de førsøkte å selge til Karmøy kommune. Det kan nå se ut som om Karmøy alltid har vært eier av tomta.

Av Egil M Solberg | 03.05.2021 21:23:14

Havnesalget: Hadde Karmsund Havn rett til å selge havnetomta i Kopervik for 35 millioner kroner, eller var dette allerede kommunen sin eiendom, spør Haugesunds avis.

Nå er det klart at en ekstern advokat skal vurdering saken. Mandag kveld orienterte ordfører Jarle Nilsen formannskapet om situasjonen.

– Vi ønsker å bidra med vårt. Derfor har vår administrasjon i løpende dialog med Karmsund Havn sagt at dersom det er noen som stiller tvil om dette, om det er noen som er uenig i det juridiske forholdene, så tas det selvfølgelig på største alvor. Da går vi ut og finner en ekstern aktør som har kompetanse på dette, som har fullt innsyn og full mulighet til å ettergå de prosessene som har vært, orienterte Nilsen ifølge avisa.

Kommunens eget kontroll og kvalitetsutvalget hadde planlagt å behandle saken i sitt møte denne måneden, men på grunn av den eksterne granskingen vil dette bli utsatt, skriver avisa.

Flere nyheter: