Menu
Østerrikes keeper Manuela Zinsberger sier at laget i EM vil spille for de to spillerne som går glipp av sluttspillet på grunn av skade og koronasmitte. Her fra en kamp mot Norge på Ullevaal. Foto: Berit Roald / NTB

Skade og korona førte til endringer i Østerrikes EM-tropp

Østerrike, som er i Norges gruppe i kvinnenes fotball-EM, er tvunget til to endringer i troppen før åpningskampen. Årsaken er skade og koronasmitte.

Av NTB | 06.07.2022 19:31:33

Medisin og helse: Maria Plattner har fått påvist kragebeinsbrudd etter et treningsuhell, og midtbanespilleren fra Turbine Potsdam blir borte fra fotballen en stund.

– Maria var i knallform og spilte veldig godt i oppkjøringen. Så sender en duell henne ut av EM. For de fleste av jentene var det et sjokk. Det er et stort tap for oss, sier lagets veteran Laura Feiersinger til Østerrikes fotballforbunds nettsted.

Freiburg-spissen Lisa Kolb får heller ikke være med i EM. Hun testet forrige uke positivt på koronaviruset, og det ble besluttet å erstatte henne i troppen.

– Vi er blitt enige om at vi spiller for Maria og Lisa i EM. Selv om de ikke er med oss, er de del av dette laget, og vi bærer dem med oss i hjertene, sier keeper Manuela Zinsberger.

Annabel Schasching (Sturm Graz) og Virginia Kirchberger (Eintracht Frankfurt) er hentet inn i troppen.

Østerrike er Norges motstander i tredje og siste runde av gruppespillet 15. juli.

(©NTB)