Menu
Den norske tennisstjernen Casper Ruud er ute av Australian Open før første kamp. Foto: Mark Baker / AP / NTB

Skadd Ruud måtte trekke seg fra Australian Open: – Skuffende

Casper Ruud (23) er ute av Australian Open før første kamp etter å ha tråkket over på trening. – Å få dette før en Grand Slam er ikke det man ønsker, sier han.

Av NTB | 18.01.2022 07:22:57

Sport: Nordmannen som er rangert som nummer åtte i verden, skulle ha møtt slovakiske Alex Molcan i første kamp tirsdag.

– Nå på søndag trente jeg med (Daniil) Medvedev. Da tråkket jeg over i en bevegelse på banen. Når man tråkker over, er det gjerne leddbånd og sener og sånt som får seg en smell. Det kan jo ryke hvis det er virkelig ille. Det var det heldigvis ikke i dette tilfellet, forteller Ruud til NTB.

– Men å prøve å bli klar på to dager, ble litt for optimistisk. Jeg håpet på at det kunne gå. Men jeg merker i dag at jeg ikke har mulighet til å være 100 prosent. Og for at jeg skal spille god tennis, må beina henge med, og de må funke som trommestikker. Og det klarer jeg ikke med de smertene og den korte tiden jeg har fått nå, sier Ruud.

Dermed er turneringen året for Ruud før den rakk å komme i gang. Nordmannen hadde ambisjoner om kvartfinale i årets første Grand Slam-turnering. Australian Open er Grand Slam-turneringen Ruud har kommet lengst i. Det klarte han i fjor da han tok seg til fjerde runde.

Han betegner skaden som «ikke det verste overtråkket» han har hatt.

– Det åpenbart er skuffende å gå ut på denne måten og ikke få sjansen til å spille en eneste kamp. Samtidig er jeg ganske god til å se positivt på ting og se framover. Det er et langt år, og mange turneringer skal spilles. Og selv om dette er en av de største og jeg ikke engang får spille her, er det forhåpentligvis mye annet gøy i vente, sier den norske spilleren.

Ruud planlegger nå å tilbringe et par dager til i Australia før reisen hjem for å unngå at foten hovner opp under flyturen. Så skal han følges opp medisinsk og trene seg opp i Norge.

– Jeg har et veldig godt team rundt meg som har hatt å gjøre med dette før. Så jeg stoler på at det kommer til å gå fint, sier Ruud til NTB.

Planen er deretter å dra til Sør-Amerika når sesongen virkelig kommer i gang.

– Så det er litt uflaks. Å få dette på en søndag før en Grand Slam er ikke det man ønsker, men heldigvis er det ikke for alvorlig. Men igjen dessverre for ille til at jeg klarer å gå på banen i dag, fortsetter han.

– Det er først og fremst skuffende i dag. Det blir en dag man husker som mest skuffende, legger han til.

Flere nyheter: