Menu
Anders Skaarseth satt i bruddet som nesten holdt inn på den andre etappen av Critérium du Dauphiné. Foto: Marit Hommedal / NTB

Skaarseth med sterk andreplass i Critérium du Dauphiné

Franske Alexis Vuillermoz tok en knepen seier foran Uno-X-rytter Anders Skaarseth på den andre etappen av Critérium du Dauphiné.

Av NTB | 06.06.2022 16:46:04

Sport: Skaarseth kom seg med i femmannsbruddet bestående av Olivier Le Gac (Groupama-FDJ), Anthony Delaplace (Team Arkéa Samsic), Kevin Vermaerke (Team DSM) og Alexis Vuillermoz (TotalEnergies).

Bruddet holdt hele veien til mål, men i spurten var Vuillermoz for sterk for Skaarseth. Nordmannen fikk med seg tre klatrepoeng og fire poeng i spurtkonkurransen. Skaarseth har fra tidligere en sjuendeplass som beste resultat i rittet. Le Gac endte på tredjeplass.

Hadde Skaarseth slått Vuillermoz i spurten, ville det blitt den første seieren til Uno-X i et verdenstour-ritt. Det er første gang laget deltar i Critérium du Dauphiné.

Skaarseth innehar nå også andreplassen sammenlagt, tre sekunder bak Vuillermoz.

Rittet er svært viktig for Edvald Boasson-Hagen, som kjemper om å bli en del av TotalEnergies’ lag til Tour de France i juli. Dessverre for nordmannen har han ikke fått full klaff i rittet med en 5.- og 16.-plass så langt.

Critérium anses ofte som en oppvarming for lagene fram mot Tour de France.

(©NTB)

Flere nyheter: