Menu
Sjur Ole Svarstad avbildet i Val di Fiemme i 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sjur Ole Svarstad ny hovedtrener for langrennskvinnene

Sjur Ole Svarstad får ansvaret for å lede kvinnelandslaget i langrenn de neste årene. Han tar over jobben etter Ole Morten Iversen.

Av NTB | 19.05.2022 11:31:04

Sport: Svarstad ble valgt etter en bred ansettelsesprosess. Norges Skiforbund fikk ekstern konsulenthjelp på veien.

Iversen varslet etter OL at han ikke kom til å forlenge kontrakten etter fire år som hovedtrener for langrennskvinnene. Et par uker senere ga assistenten Ola Vigen Hattestad samme beskjed.

I alt var det 23 søkere på de to ledige stillingene. Det har i flere uker vært klart at hovedjobben kom til å gå til en mann. Ingrid Wigernæs (94) var første og hittil eneste kvinne som har trent et norsk elitelandslag i langrenn.

– Det er overraskende at ingen jenter søker på hovedtrenerjobben, men vi har noen søkere på trenerjobben. Kanskje er dette et resultat av at det er blitt jobbet for dårlig med å rekruttere kvinnelige trenere i flere år. Det er synd, men ikke noe nytt at det fins få som ønsker slike jobber eller vil søke på dem, sa rådgiver Baard Lund til Adresseavisen i april.

Han jobber for Kaluna Nordic og har bistått skiforbundet med å få på plass et nytt trenerapparat.

Svarstad tar over et lag som går inn i en VM-sesong uten medaljegrossistene Therese Johaug og Maiken Caspersen Falla. Begge la nylig opp som eliteløpere.

(©NTB)