reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Studenter
Illustrasjon: Getty Images

Sju studenter koronasmittet ved Høgskulen på Vestlandet

Alle bachelorstudentene på et studium ved Høgskulen på Vestlandet i Bergen har fått innstilt undervisningen ut neste uke på grunn av utbrudd av koronasmitte.

Av NTB | 21.08.2020 20:02:29

Utdanning: Det dreier seg om 450 studenter på bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon ved Høgskulen på Vestlandets campus Bergen, skriver Bergens Tidende.

Fadderstyret har nå avlyst resten av fadderuka. Det gjensto tre fellesarrangementer som nå utgår.

Skauge understreker at han setter pris på at studentene selv har meldt fra. Studentene har fått beskjed om å ha lav terskel for å teste seg.

Siden torsdag er det registrert 14 nye smittetilfeller i kommunen. Av disse er tolv nysmittede og to er trolig smittet tidligere.

Alle de smittede er i isolasjon, og alle nærkontakter settes i karantene. Nærkontaktene blir fulgt opp av Smittevernkontoret og testes raskt.

Totalt er sju studenter ved programmet smittet av koronaviruset, blant dem faddere og fadderbarn fra samme en og samme faddergruppe. Øvrige medlemmer av faddergruppa vil bli testet i dag.

I tillegg til de sju fra faddergruppen, er det fem antatt nye smittede der to har ukjent smittevei, en er nærkontakt, en med importsmitte og en der smitteoppsporingsarbeidet for øyeblikket pågår, opplyser Bergen kommune.

(©NTB)

Flere nyheter: