Menu
Sivert Wiig var beste norske herresprinten i Drammen-prologen. Foto: Lise Åserud / NTB

Sju norske herresprintere til Drammen-kvartfinalene – startmareritt for brasilianer

Sivert Wiig ble beste norske løper som nummer seks i prologen til verdenscupsprinten i Drammen. Norge fikk med seg litt over halve herretroppen videre.

Av NTB | 03.03.2022 11:56:55

Sport: Wiig var i mål 4,18 sekunder bak den franske sprintprofilen Richard Jouve.

Vanligvis ville Johannes Høsflot Klæbo ha toppet listene, men han manglet i likhet med resten av det norske elitelandslaget i sprint som følge av positive koronaprøver etter verdenscupen i Lahti sist helg.

Harald Østberg Amundsen ble nummer ni i prologen, mens Lars Agnar Hjelmeseth fulgte på 11.-plass. Norge fikk også med seg Håkon Skaanes, Pål Trøan Aune, Harald Astrup Arnesen og Simen Myhre videre på den klassiske bysprinten.

Aron Åkre Rysstad, Vebjørn Moen, Nikolay Elde Holmboe, Johannes Lønnestad Flaaten og Alexander Elde Holmboe ble ikke blant de 30 beste.

Det ble dramatisk for brasilianske Steve Hiestand (37) fra første tak i løypa. Han brakk umiddelbart staven og var i mål 38 sekunder bak Jouve.

– Det er et mareritt fordi man vet at alle ser på deg. Du er allerede den eksotiske løperen, og man vil vise at man kan. Kanskje ikke være den beste, men å gjøre en god prestasjon, sa Hiestand til TV 2.

Ingen russiske eller hviterussiske løpere stilte til start. Tidligere i uken ble de utestengt fra å gå FIS-konkurranser som følge av Russlands invasjon i Ukraina.

Utslagsrundene går fra klokka 12.30.

(©NTB)