reklame for Sheiken Bowling
Menu
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sju menn omkom drukningsulykker i april

Sju personer, samtlige menn, mistet livet i drukningsulykker i april. Til sammen er 17 menn og to kvinner døde av drukning så langt i år.

Av NTB | 08.05.2020 07:47:34

Fritid: Dermed er det registrert to færre døde i drukningsulykker så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge månedsstatistikken til Redningsselskapet. Alle de 19 var personer over 20 år.

Av de sju registrerte drukningsdødsfallene i april, skjedde fire etter fall fra land. En person druknet fra en fritidsbåt, mens en annen falt mellom en taubåt og en lekter. Den siste ble funnet etter å ha gått gjennom isen i forbindelse med isfiske.

For to av ulykkene avventes obduksjonsrapporter for å slå fast om drukning var dødsårsaken.

I gjennomsnitt drukner det flere i mai enn i april, og Redningsselskapet ber folk passe på seg selv og andre. I forbindelse med koronapandemien har mange investert i kajakker og andre båter. Redningsskøytene har observert at flere enn vanlig bruker sjøen.

– Seks av ti drukningsulykker fra fritidsbåt skjer mellom mai og august. Følg sjøvettreglene, og sørg for at du har kompetansen og ferdighetene du trenger enten du er ny eller erfaren i båt, sier Tanja Krangnes, leder for fagområdet drukning i Redningsselskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: