Menu
Ida Marie Hagen og Gyda Westvold Hansen imponerte på Lillehammer i helgen. Foto: Geir Olsen / NTB

Sju kombinertkvinner til renn på hjemmebane: – Stiller med en råsterk tropp

Gyda Westvold Hansen og flere nye fjes får sjansen under kommende helgs kontinentalcuprenn i kombinert på Lillehammer.

Av NTB | 06.12.2022 12:07:32

Sport: Ved siden av seiersmaskinen Westvold Hansen består den norske troppen Ida Marie Hagen (Haslum IF), Marte Leinan Lund (Tolga IL), Thea Øihaugen (Gausdal Skilag), Mille Marie Hagen (Haslum IF), Ingrid Låte (Strandbygda IL) og Kjersti Græsli (Tydal IL).

– Rennene på fredag og lørdag gir unge utøvere muligheten til å kapre COC-poeng. Det betyr at døren åpner seg for å gå verdenscup senere i sesongen. Dette er en stor mulighet som både vi og våre utenlandske konkurrenter ønsker å gripe med begge hender, sier landslagstrener Thomas Kjelbotn.

– Vi stiller med en råsterk tropp. I tillegg til gjengen som var i aksjon under verdenscupen sist helg, kommer Kjersti Græsli og Ingrid Låte inn i troppen. Det er to utøvere som skal få utvikle seg i eget tempo, men som fortjener å få sjansen mot de aller beste, legger han til.

Kjellbotn sier de utenlandske konkurrentene er glad for kontinentalcuprennene som Norges Skiforbund har tatt initiativ til å avholde.

– Det strømmer på med positive tilbakemeldinger fra de andre lagene, sier landslagstreneren.

Gyda Westvold Hansen vant begge verdenscuprennene på Lillehammer sist helg. I lørdagens renn sørget Ida Marie Hagen for norsk dobbeltseier med sin annenplass.

(©NTB)

Flere nyheter: