reklame for Utvik Autoservice
Menu
Beslutningen om å stoppe skjenking ved midnatt i hele landet har stor støtte i befolkningen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sju av ti støtter skjenkestopp etter midnatt

71 prosent av de spurte i en Opinion-undersøkelse støtter beslutningen om å innføre full skjenkestopp i hele landet ertter midnatt.

Av NTB | 21.08.2020 14:23:04

Sosiale forhold: Det viser Norsk koronamonitor, som har spurt 1.490 nordmenn om hva de synes om beslutningen regjeringen tok 7. august om å innføre skjenkestopp etter midnatt i hele landet.

18 prosent støtter ikke beslutningen, mens 11 prosent er usikre. Støtten til skjenkestopp etter midnatt er høyest i Midt-Norge (74 prosent), etterfulgt av Østlandet og Vestlandet. Andelen som støtter beslutningen, er lavest i Agder, Vestfold og Telemark (64 prosent). 70 prosent støtter beslutningen i hovedstaden.

Når det gjelder aldersfordeling, støtter 64 prosent av de spurte under 30 år innstrammingen, mens hele 79 prosent av de spurte over 60 gjør det. Flere kvinner (74 prosent) enn menn (68 prosent) støtter beslutningen.

– Uansett alder støtter folk flest skjenkestopp, og dette gjelder også de yngre og såkalt unge voksne som har fått mye motbør i det siste for festing, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

(©NTB)

Flere nyheter: