reklame
Menu
Direktør Jon Arne Røttingen i Norges forskningsråd håper at flere stiller seg positive til å ta en vaksine mot covid-19 når den kommer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sju av ti positive til å ta covid-19-vaksine

Ni av ti nordmenn er helt eller delvis enige i påstanden om at vaksiner er trygge, men bare sju av ti er positive til å ta en eventuell vaksine mot covid-19.

Av NTB | 04.06.2020 07:19:04

Vitenskap og teknologi: Det viser en undersøkelse Kantar som har utført for Norges forskningsråd. Tallene er ikke uventede, mener forskningsrådsdirektør Jon Arne Røttingen.

– Det at befolkningen i noen mindre grad sier ja til at de vil la seg vaksinere versus den generelle vurderingen om vaksiner er trygge, synes jeg egentlig er en ganske rasjonell vurdering fra den norske befolkning, sier Røttingen til NRK.

Det er uvisst når en vaksine mot koronaviruset er på plass. Så langt har det vært 237 koronarelaterte dødsfall i Norge.

– Foreløpig har vi ikke etablert kunnskap om hvor gode eventuelle covid-19-vaksiner vil være. Så får vi håpe at når vi får den kunnskapen – kanskje om ett års tid – så vil man ta mer informerte valg, og da vil jeg håpe at den prosentandelen øker vesentlig, fortsetter direktøren i Norges forskningsråd.

(©NTB)

Flere nyheter: