Menu
Illustrasjon: Torghatten Nord

Sjøvann fosset inn i maskinrommet

Det ble slått full alarm lørdag morgen da fergemannskapet varslet om at sjøvann fosset inn i maskinrommet til MF «Færøy» ved kai i Halhjem.

Av Egil M Solberg | 13.04.2019 08:28:04

Ferjetrafikk: Sjøvann fosset inn i maskinrommet på den splitter ny ferga og mannskapet fikk beskjed om å samle seg, i tilfelle MF «Færøy» fikk slagside, melder BT.

Den splitter nye fergen lå fortøyd ved Halhjem fergekai, da det oppsto problemer med fartøyet som går mellom Halhjem og Sandvikvåg.

Sjøvannet kom inn i maskinrommet fordi det oppsto en lekkasje på et rør.

Det ble sendt ut trippelvarsling til samtlige nødetater, samtidig som Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble varslet, skriver avisa.

– Vi var føre var og tok høyde for at fergen i verste fall kunne få slagside. Vi sendte Os brann og redning for å bistå med pumper, sier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen til BT.

Mannskapet klarte ifølge avisa å få i gang pumpene og begynte å pumpe ut vannet selv. Klokken 06.59 meldte kapteinen på MF «Færøy» at de hadde kontroll.

«Færøy» gikk i rute igjen klokken 09.10 lørdag morgen. Årsaken til at dette skjedde er uklart.

– Vi tror det er en plugg som har vært dårlig festet. Vi er nå i gang med å undersøke de andre fergene for å sjekke at dette ikke skjer igjen, sier administrerende direktøren i Torghatten Nord, Torkild Torkildsen til BT.

Flere nyheter: