Menu
Eksportvolumet økte også for ørret, sild og makrell i mars. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sjømateksport for 9,6 milliarder i mars tross svekket marked

Norge eksporterte 213.000 tonnn sjømat for 9,6 milliarder kroner i mars. Det er en verdiøkning på 4 prosent sammenlignet med mars i fjor.

Av NTB | 03.04.2020 07:32:54

Økonomi og næringsliv: I første kvartal er det eksportert 664.000 tonn sjømat til en samlet eksportverdi på 28,6 milliarder kroner, en økning på 11 prosent fra samme periode i fjor, viser tall fra Norges sjømatråd.

Verdiøkningen i mars skjedde som følge av en svekket norsk krone i et marked preget av restriksjoner i eksporten til USA, lavere kapasitet i flyfrakten og generelt synkende etterspørsel som følge av koronakrisen.

– De siste ukene har vært utfordrende på grunn av koronaviruset. Det er derfor ekstra gledelig at verdiveksten for norsk sjømateksport fortsetter i mars, sier fiskeri- og kystminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Han påpeker at næringen ser ut til å dreie seg mot bearbeidede produkter mens ferskmateksporten er satt under press.

– Det er flott å se at sjømatnæringen tilpasser seg markedsendringene så raskt. Næringens stå-på-vilje og omstillingsevne er imponerende.

Laks var blant produktene med en stigning i eksportvolumet i mars, til en samlet verdi på 6,1 milliarder kroner. Stigningen utgjorde 4 prosent sammenlignet med mars i fjor. Eksportvolumet økte også for ørret, sild og makrell.

(©NTB)

Flere nyheter: