Menu
Alexander Zverev lot frustrasjonen gå utover tennisracketen sin under 4. runde-tapet mot Denis Shapovalov i Australian Open. Foto: Tertius Pickard / AP / NTB

Sjokktap for Zverev i Australian Open – smadret racketen i sinne

OL-mester Alexander Zverev tapte overraskende i strake sett for Denis Shapovalov søndag, og dermed er en av de store favorittene ute av Australian Open.

Av NTB | 23.01.2022 09:51:23

Sport: Zverev hadde et strålende 2021 med blant annet OL-gull og triumf i ATP-mesterskapet, men på nyåret har han vist varierende form.

Tyskeren klarte ikke å beholde roen i den tøffe kampen mot Shapovalov. De to møttes for første gang i en Grand Slam-turnering, og canadieren brøt Zverev på hans andre serve. Det holdt til en knallstart med 6-3-seier i første sett.

Annet sett ble underholdende med to servebrudd til hver. Shapovalov viste styrke og vant 7-5 i tiebreaket.

Deretter feide han Zverev av hardcourten med nok en 6-3-seier i tredje sett. Den tyske motstanderen var rasende og knuste racketen sin i banen underveis i kampen.

I kvartfinalen skal Shapovalov opp mot selveste Rafael Nadal, som jakter sin 21. Grand Slam-tittel.

Nadal hadde ingen nevneverdige problemer med å beseire den useedede franskmannen Adrian Mannarino i 4. runde. Den sjetteseedede spanjolen, som kan bli tidenes mestvinnende herrespiller i Grand Slam-sammenheng, vant 7-6 (16-14), 6-2, 6-2.

– Han er en av spillerne med mest potensial på ATP-touren. Når han spiller bra, er det vanskelig å stoppe ham, sier Nadal om sin kommende motstander Shapovalov.

Gaël Monfils og Matteo Berrettini møtes også i kvartfinalen. De slo henholdsvis Miomir Kecmanovic og Pablo Carreño Busta i strake sett søndag.

Krejcikova møter amerikaneren Madison Keys i kvartfinalen. I den andre kvartfinalen skal Jessica Pegula, også hun fra USA, opp mot verdensener og hjemmehåp Ashleigh Barty.

Barty klarte seg med to sett i sin 4.-rundekamp mot Amanda Anisimova. Hun vant 6-4, 6-3 og har fortsatt håp om å vinne turneringen der hun overraskende tapte i kvartfinalen i fjor.

Barty har vunnet Grand Slam-titler i Wimbledon (gress) og Roland-Garros (grus), men i Australian Open har hun aldri før kommet lenger en semifinalen.

– Sannsynligvis den siste kampen jeg hadde trodd jeg skulle ta på tre sett. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen, sa Shapovalov i seiersintervjuet på Margaret Court Arena.

Klar for kvartfinale er også Barbora Krejcikova i kvinnenes turnering. Den 4.-seedede tsjekkeren tok seg effektivt av tidligere verdensener Viktoryja Azarenka med 6-2, 6-2 søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: