Menu
Mathis Olimb sendte Vålerenga til tabelltopp i eliteserien ishockey med vinnermålet borte mot Stjernen. Foto: Annika Byrde / NTB

Sjokktap for Frisk, supervending for Storhamar – Vålerenga på tabelltopp

Frisk Asker måtte se seg slått hjemme av Manglerud Star i en dramatisk serierunde i ishockey. Vålerenga er ny serieleder etter 2-1 borte mot Stjernen.

Av NTB | 13.10.2022 21:21:08

Sport: Mål av Parker Bowles, Mats Henriksen, Mathias Trygg og Darien Craighead ga kontringssterke MS 4-2-seier og tre poeng selv om Frisk vant skuddstatistikken hele 46-29.

Dermed var det klart at laget som vant i Fredrikstad ville skyve Frisk ned fra tabelltoppen. Mathis Olimb scoret vinnermålet for Vålerenga 1.04 minutter før slutt, og dermed er oslolaget ny serieleder.

Mika Partanen ga Vålerenga en tidlig ledelse, men Austin Cangelosi utlignet tidlig i den tredje perioden.

Vålerenga er to poeng foran Frisk, tre foran Stjernen. Stavanger er fire poeng bak det nye lederlaget, med to kamper mindre spilt som følge av sin mesterligadeltakelse.

Storhamar vendte til 3-2-seier over Lillehammer etter forlengning og har like mange poeng som Stavanger.

Ufortjent var det ikke ettersom Storhamar vant skuddstatistikken 35-17, men det føltes bittert for Lillehammer.

– Det er vanskelig å være fornøyd med ett poeng i dag, sa Martin Gran til TV 2. Han misset en stor sjanse rett før Storhamar utlignet.

Grüner slo Ringerike 7-2 i en het bunnduell med 76 utvisningsminutter over overlot jumboplassen til motstanderen. Karl Henrik Olovsson var tomålsscorer.

– Vi er veldig fornøyd med seier i en krigekamp. Vi følte vi hadde dommerne mot oss. Det var ikke voldsomt bra spillemessig, men det var deilig å ta tre poeng, sa Vålerenga-spiller Martin Røymark til TV 2.

Lillehammer var på vei mot seier i mjøsderbyet med 2-0-ledelse vel halvveis i den siste perioden. Eirik Salstens reduseringsmål tente et håp hos gjestene, og 19 sekunder før slutt utlignet Martin Rønnild. Bare 46 sekunder ut i forlengningen fullførte Tommy Hjelm vendingen med 2-3-målet.

(©NTB)

Flere nyheter: