reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ohi Omoijuanfo var en av fire norske spillere på banen da Brøndby måtte tåle 0-4-tap mot Aarhus Fremad fra nivå tre i den danske cupen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sjokktap for Brøndby i cupen med fire norske på laget

Med tre norske spillere i forsvarsfireren og Ohi Omoijuanfo kastet inn før pause måtte Brøndby tåle å bli feid ut av den danske cupen. Aarhus Fremad vant 4-0.

Av NTB | 19.10.2022 17:31:01

Sport: Hjemmelaget spiller til daglig på nivå tre i dansk fotball, men slik så det ikke ut da Aarhus Fremad herjet med et Brøndby-lag som hadde Sigurd Rosted, Henrik Heggheim og Sebastian Sebulonsen i sin bakre firer.

– Det var en forferdelig følelse. Jeg tror det er den verste opplevelse i min karriere. Det var pinlig og pissdårlig, sa midtbanespiller Mathias Greve til DR.

– Stort sett alt gikk galt. Vi møtte ikke opp fra start, og det er ganske enkelt for dårlig, la han til.

En feil av Sebulonsen banet vei for det første målet, som ble notert som selvmål av keeper Thomas Mikkelsen. Julius Fechtenburg doblet ledelsen etter en drøy halvtime.

Ohi kom til flere sjanser etter pause, en av dem av den gigantisk, men det var vertene som scoret ved Mathias Kubel. Dermed var ydmykelsen komplett for superligalaget.

– De var bedre enn oss på alle parametere, og det er utrolig skuffende. Jeg kan ikke umiddelbart si hvorfor det ble slik, men vi kan iallfall si at vi ikke møtte opp i dag, sa lagkaptein Andreas Maxsø til DR.

Brøndbys neste kamp spilles for øvrig også i Aarhus. Byens superligalag AGF er motstander søndag.

Mads Freundlich ga Hobro en tidlig ledelse som FCK slet med å utligne. Hàkon Haraldsson misset et straffespark han selv skaffet, og han ble senere utvist for filming. Davit Khocholava nikket inn utligningen som sendte kampen til ekstraomganger.

Hobro hadde sjanser til å avgjøre mot ti FCK-spillere, men i straffesparkkonkurransen scoret gjestene på alle fem straffer, og en miss ble skjebnesvanger for Hobro.

Viborg slet også, men vendte til 3-2-seier borte mot Ishøj etter ekstraomganger.

I det 38. minutt reagerte Brøndby-trener Niels Frederiksen ved å bytte ut fire mann, deriblant Sebulonsen og Heggheim. Ohi var en av dem som kom inn, men det hjalp ikke stort. Rett før pause la Søren Andreasen på til 3-0.

Brøndby var ikke alene om å slite i cupen onsdag. Erkerivalen FC København var ille ute mot Hobro, men berget avansement på straffesparkkonkurranse etter 1-1.

(©NTB)