Menu
Kaianlegget på Husøy i Karmøy kommune. FOTO: Karmsund Havn IKS.

Sjokkert over lønnsfesten i kommunale selskap

Tre Ap-ordførere er blant de som skal ha kontroll på Karmsund havn. I valgkampen lovet de mindre forskjeller. Nå viser det seg at de har bidratt til en lønnsfest blant ledere i interkommunale selskap.

Av Egil M Solberg | 16.09.2021 22:20:42

Lønnsfesten: I det interkommunale offentlige selskapet Karmsund Hamn, har heile 6 av 25 ansatte nå en direktørtittel med tilsvarende millionlønn og rause pensjoner.

3 av ordførerne som skal være med på å styre havneselskapet er fra Arbeiderpartiet.

«Vi vil redusere forskjellene mellom de av oss som har mye, og de av oss som har lite.» Det skriver Arbeiderpartiet i Rogaland i sitt valgprogram. Opprullingen av lønnsnivåene på Haugalandet er derfor ekstra oppsiktsvekkende.

– Kommunen skal ikke være lønnsledende. Men det er vi blitt, sier Svein Erik Indbjo (FrP) til Haugesunds avis. Han er en av mange som er sjokkert over lønnsfesten i de interkommunale selskapene.

Havnedirektøren har hatt en lønnsvekst på over 70 prosent siden 2015 og tjener 1,9 mill. Direktøren i Haugaland kraft har hatt en øking på nesten 40 prosent og tjener 2,1 million

– Det er uheldig at vi har en kommunal lederstilling som har en bedre årslønn enn statsministeren i Norge, og 500.000 kroner mer enn kommunaldirektøren i Haugesund kommune. Det er drøyt. En kommunalt ansatt fagarbeider har til sammenligning en årslønn på 440.000 kroner, påpeker Indbjo til avisa.

Vil ha kontrollutvalget på banen

Kenneth Halleland i Karmøy Arbeiderparti ønsker at kontrollutvalget i Karmøy kommune skal se på organisasjonen til Karmsund Havn, skriver avisa.

– Det handler ikke bare om lønningene, men om hva som foregår i selskapet. Jeg føler vi har mistet kontrollen over noe som er vårt, sier Halleland ifølge avisa.

Flere nyheter: