Menu
Jørgen Graabak jublet for OL-sølv etter et sterkt langrenn og en dramatisk avslutning på konkurransen. Foto: Torstein Bøe / NTB

«Sjokkert» Graabak: – For et løp!

Jørgen Graabak var rørt etter OL-sølvet og en svært dramatisk innspurt. Vinzenz Geiger spurtet aller best etter at Johannes Rydzek sprakk mot slutten.

Av NTB | 09.02.2022 13:21:07

Sport: Graabak sikret sin fjerde OL-medalje. Den dro fram sterke følelser i ham.

– For et løp! Det må ha vært spennende å se på. Det skjedde mye. Jeg var disiplinert og fikk en fin åpning, sa Graabak til TV Norge.

– Det var en fortjent seier til Geiger som dro oss opp til teten. Og så fikk jeg en fortjent andreplass. Det var litt sjokkartet da jeg så Rydzek komme i retur, la han til.

Graabak fikk ikke til noe stort hopp. Han landet på 98,5 meter. Det gjorde at det var langt fram til teten og hele åtte mann før ham ut i langrennet.

Tyske Geiger dro også hardt selv om det var to lagkamerater i tettrioen. Favoritten Rydzek sluknet helt på slutten etter å ha sett ut som en klar vinner noen hundre meter fra mål.

Dermed suste Geiger og Graabak forbi. Duoen taklet den krevende løypa og den tynne lufta best. De hadde de to klart beste langrennstidene. Geiger gikk seg opp fra 11.-plass i bakken.

– 800 meter fra mål så det ut som Rydzek skulle vinne lett, men han gikk på en Brink, sa TV Norges ekspertkommentator Jan Erik Aalbu i sendingen.

Han henviste til VM-stafetten i langrenn i 2003 da svenske Jörgen Brink fikk hjerteflimmer og gikk i veggen som ankermann. Thomas Alsgaard hentet ham inn og vant.

Graabak tok to OL-gull (lagkonkurranse og individuelt) i 2014 i Sotsji.

Onsdag kom Jens Lurås Oftebro inn som nummer ti rett foran Espen Andersen (elleve). Espen Bjørnstad tok 27.-plassen.

– Jeg fikk frysninger da jeg så Jørgen gå opp på seierspallen, sa Oftebro til NTB etter rennet.

Norges Skiforbund jobber for å få ham ut av isolasjon om noen dager. Skulle det lykkes, kan han være aktuell for å rekke konkurranser neste uke.

Tirsdag er det ny individuell øvelse. Lagkonkurransen går torsdag.

Trønderen startet bra. Han dro mye i gruppen som jaktet på den lille tetklyngen der Tyskland hadde med to mann.

Østerrikske Lukas Greiderer tok bronsen onsdag, mens Rydzek endte nede på femteplass. Han var fullstendig tom etter å ha gått i front i tetgruppen nesten hele løpet.

Fire av de aller beste kombinertløperne stilte ikke til start på grunn av positive koronatester. Én av disse var Jarl Magnus Riiber.

(©NTB)

Flere nyheter: