Menu
Martin Sjögren måtte tirsdag svare for det sviende nederlaget mot England. Han avviste blankt at han har tanker om å trekke seg. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sjögren trekker seg ikke: – Ville vært feigt

Martin Sjögren ble dagen etter 0-8-smellen mot England spurt både om han frykter for jobben og om han vurderer å trekke seg. Han avviste begge deler.

Av NTB | 12.07.2022 14:40:48

Sport: – Jeg har ingen tanker om å trekke meg, ikke i det hele tatt. Jeg er ikke den som drar meg unna når det begynner å blåse. Her gjelder det å jobbe beinhardt for å snu det. Det er veldig gode muligheter for at vi kan ta oss videre, sa han da han møtte mediene utenfor hotellet i Uckfield.

– Det ville vært veldig, veldig feigt å trekke seg.

Han er klar over at Norges Fotballforbund vil evaluere innsatsen etter mesterskapet.

– Jeg vet hva slags jobb jeg har. I fotballen handler alt om resultater, men som sagt har vi fortsatt gode sjanser til å ta oss videre. Så får de vurdere det, forbundsstyret, etter mesterskapet. Jeg kan ikke tenke så mye på det nå. Jeg forsøker å samle gjengen og bidra til at vi kommer til kvartfinale. Om vi greier det så vil ikke 0-8-kampen ha så stor betydning, sa han.

– Men selvsagt vil vi ikke ha opplevelser som den i går, det er vi enige om.

Han fikk støtte fra lagkaptein Maren Mjelde.

– Martin har vi stor tillit til. Vi har jobbet sammen i mange år. Alle føler ansvar for det som skjedde mot England. Jeg føler det personlig, og det gjelder alle de andre også, sa hun.

– Det store spørsmålet er om vi skulle dratt i håndbremsen tidligere. Vi valgte å gjøre det i pausen. Man kan også diskutere inngangen til kampen. Kampen startet slik vi ville, og det fungerte fram til straffesituasjonen. Mål preger kamper, og slik var det definitivt i går. At det alltid er jeg som har ansvar for resultatet råder det ingen tvil om. I den måte er jeg veldig selvkritisk til hele opplevelsen, men det er lett å være etterpåklok, sa han.

– Vi gjorde grep i pausen for å prøve å tette igjen (la om fra 4-4-2 til 5-4-1), men likevel slapp vi inn to mål til. Det er ikke sikkert det heller var løsningen.

– Vi har hatt en diskusjon om det i morges, men jeg vil ikke prate for mye om det, med tanke på en eventuell kvartfinalemotstander. Det er en del ulike løsninger vi kommer til å diskutere med spillergruppen og se hva de synes.

Sjögren så kampen om igjen natt til tirsdag med trenerteamet, men ingen av spillerne plaget seg selv med det.

– Det beste for dem er å forsøke å få så mye hvile som mulig. Søvn er den absolutt beste restitusjon. Denne dagen handler om å hente seg inn, men jeg har hatt en del samtaler med spillerne, og møter med noen. Det fortsetter vi med. Hvis noen trenger støtte eller lurer på noe så hjelper vi med det. Vi er fortsatt et jækla sterkt lag, og vi hjelper hverandre gjennom dette, sa han.

– Det må jeg innrømme, og det tror jeg spillerne også kan skrive under på, men nå må vi bli kvitt den kampen og se framover.

Norge må slå Østerrike fredag for å ta seg videre i turneringen. Med uavgjort eller tap blir det tidlig hjemreise.

Om Norge hadde spilt uavgjort mot England eller tapt med maksimalt to måls margin, ville laget greid seg med uavgjort mot Østerrike. Selv med 1-0-seier over England ville Norge risikere å ryke ut av EM med tomålstap mot Østerrike. Derfor er ikke forutsetningene så fryktelig mye verre etter mandagens sjokktap. Seier over Østerrike vil sikre 2.-plassen i gruppa.

Nå handler det om å tømme hodene for den dårlige opplevelsen og sette laget i stand til å prestere. Sjögren har ikke gitt opp lagets ambisiøse EM-målsetning.

– Vi så at England spilte veldig krampaktig i første kamp, i går fikk de mer eller mindre full uttelling på alt og var veldig bra. Alle kamper lever sitt eget liv, og alle starter på 0-0, men det kreves at man presterer. Det er absolutt mulig å ta medalje, men nå handler det om å slå Østerrike.

Mye av kritikken mot Sjögren går på at han ikke tidligere gjorde klare grep da han så at det raknet.

Han fikk spørsmål om hva som kunne vært en bedre løsning.

Kampen var Sjögrens verste opplevelse på en fotballarena.

(©NTB)