Menu
FOTO: Scandinavian Seaplanes

Sjøfly havarerte i Kvinnheradsfjorden – fire til sykehus for sjekk

Et sjøfly kantret og ble liggende opp ned i sjøen etter å ha havarert i Kvinnheradsfjorden. De fire som var om bord, ble kjørt til sykehus for sjekk.

Av NTB | 29.07.2022 19:20:49

Ulykker og naturkatastrofer: – De fire som var om bord, to menn og to kvinner, blir fraktet til Haukeland universitetssjukehus med ambulansebåt for videre sjekk, skrev Vest politidistrikt på Twitter litt etter klokken 17 – om lag to og en halv time etter at politiet fikk melding om havariet.

Etter havariet lå sjøflyet opp ned i sjøen. Det ble tidlig klart at ulykken hadde skjedd i forbindelse med avgang.

– Et sjøfly med fire personer har havarert og kantret. Det flyter nå opp ned. Alle fire personer som var i flyet, er berget opp og overlevert helsevesenet for sjekk, skrev Hovedredningssentralen Sør-Norge på Twitter.

Politiet fikk melding om saken klokka 15.35.

Bergens Tidende skriver at det var to menn i henholdsvis 60- og 30-årene, samt to kvinner i 30- og 20-årene, som var om bord i flyet.

En entreprenør var fredag kveld på vei for å sikre flyet, mens havarikommisjonen skal granske ulykken.

– Når man får en større skade på flymaskinen, er det i seg selv en trigger til at vi vil definere det som en ulykke, uavhengig av om det skulle være større personskade eller ikke, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i havarikommisjonen til BT.

(©NTB)

Flere nyheter: