reklame
Menu
Alvorlige sikkerhetsbrudd hos rederiet Boreal gjør at alle selskapets ferjer og hurtigbåter måtte legges til kai onsdag. Folk langs hele kysten ble rammet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sjøfartsdirektoratet gir Boreal lov til å seile igjen

Sjøfartsdirektoratet ga onsdag kveld seilingstillatelse til båtene fra Boreal. Ferjetrafikken i landet settes i normal drift fra torsdag morgen.

Av NTB | 16.12.2020 23:53:07

Økonomi og næringsliv: – Sjøfartsdirektoratet har i kveld jobbet med oppfølgingsplanen fra Boreal, etter at den ble mottatt klokken 22. Etter en gjennomgang av planen ga direktoratet klokken 23 en midlertidig tillatelse, sier direktoratet i en pressemelding sent onsdag kveld.

Dette betyr at Boreal kan gjenoppta normal drift med et midlertidig sertifikat som er gyldig i tre måneder.

Rederiet skal nå gi umiddelbar instruks til alle kapteinene som er om bord i det enkelte fartøy, og få en bekreftelse på at planen er mottatt og forstått.

Når bekreftelsene kommer til rederiet, kan det fartøyene settes i drift, opplyser Sjøfartsdirektoratet.

– Det ble umiddelbart satt krisestab i Boreal, og det har blitt jobbet kontinuerlig utover onsdag ettermiddag og kveld for å ivareta passasjerene og nødvendig varetransport. Rederiet har en fortløpende og konstruktiv dialog med Sjøfartsdirektoratet i denne prosessen, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal.

Rederiet opplyser at de tar sikte på å sette ferger og hurtigbåter i drift fra torsdag morgen.

– Dette har vært en krevende sak og mange passasjerer er blitt berørt. Det som nå har kommet fra rederiet viser at de har sett alvoret i saken og funnene. Vi har også hatt en god dialog med rederiet gjennom kvelden, sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet.

Ferjestansen kom etter at Sjøfartsdirektoratet onsdag trakk tilbake sikkerhetsstyringssertifikatet til rederiet. Konsekvensen var at alle rederiets fartøy måtte legges til kai og tusener av ferjepassasjerer ble rammet

Flere nyheter: