reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tadej Pogacar jakter en ny seier i Il Lombardia lørdag: Peter McCabe/The Canadian Press via AP / NTB

Sjeldent stjernemøte i sykkelsesongens siste monument

Sykkelstjernene Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar er klare for duell for første gang siden Tour de France i prestisjetunge Il Lombardia lørdag.

Av NTB | 08.10.2022 11:30:48

Sport: Vingegaard tok for mange en overraskende Tour de France-triumf foran Pogacar i Frankrike i sommer. Siden har den danske yndlingen vært lite å se i konkurranse.

Den siste tiden har han imidlertid iført seg konkurranseklærne igjen, og søndag møter han blant andre Pogacar i Italia. Il Lombardia anses som det femte og siste monumentrittet i sykkelsesongen.

Pogacar er regjerende mester.

– I fjor vant jeg rittet. Det er vanskelig å gjøre det bedre, men jeg er veldig motivert til å gjøre det samme, sier sloveneren.

– Løypa er knallhard – nesten som en fjelletappe i Tour de France, legger han til.

På spørsmål om han kan få revansje mot Vingegaard, lyder svaret:

– Kanskje. Vi får se i morgen. Jeg tror ikke bare det er Jonas som er blant favorittene her. Vi har et stort felt av konkurrenter.

Vingegaard har tidligere uttalt at Il Lombardia er et av hans store mål denne sesongen.

Lørdagens ritt er 253 kilometer langt. Det starter i Bergamo og avgjøres i Como.

Fire nordmenn er på startstrek. Tobias Foss er del av Vingegaards Jumbo-Visma-mannskap, Andreas Leknessund kommer til start for DSM, mens Carl Fredrik Hagen skal forsøke å bidra til et sterkt resultat for Israel-Premier Tech. Odd Christian Eiking er med på EF Education-laget.

(©NTB)

Flere nyheter: