Menu
Landslagssjef Thorir Hergeirsson, Malin Aune (t.il venstre) og Veronica Kristiansen får ekstraservice i jakten på OL-plass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sjelden spesialservice skal få håndballjentene til OL

Håndballforbundet leier inn et charterfly for å gi kvinnelandslaget maksimal hjelp i jakten på en OL-plass og medaljer i Tokyo til sommeren.

Av NTB | 14.02.2020 07:16:05

Sport: Norge har deltatt i alle OL-turneringene for damer, med unntak av 2004, siden gjennombruddet i 1986.

I mars venter en utfordrende kvalifisering (mot vertsnasjonen Montenegro, Romania og slaktofferet Thailand) i Podgorica i Montenegro. Det er et vrient reisemål å nå fra Norge. Derfor velger NHF bruke store penger for å optimalisere mulighetene.

– Vi får en tropp til OL-kvalifiseringen som kommer fram med et direkte fly som tar tre timer i stedet for en reise som har både en og to stopp og som i verste fall krever 12-15-20 timer i hver retning, sier NHFs generalsekretær Erik Langerud til NTB.

Han bekrefter at det er første gang i hans tid i jobben at et norsk landslag lag får et charterfly til disposisjon.

– Dette visste jeg ikke. Det høres veldig bra ut, sier Veronica Kristiansen til NTB.

Det er ventet at hun er tilbake i landslagstroppen til OL-kval-kampene.

Norge kan få med to håndballag i Tokyo-lekene. Gutta har en overkommelig kvalifisering mot Brasil, Sør-Korea og Chile i Trondheim i april.

– OL-kvalifiseringen har topp prioritet hos oss for begge lag. Når gutta nå har kvalifiseringen i kjente omgivelser på hjemmebane og mot motstand som flere vil mene er overkommelig. er det viktig for NHF at vi gjør maksimalt også for håndballjentene som skal ut i krevende kamper på bortebane.

– Dette er viktig, men som alltid i idrett vet vi at resultatene kan gå begge veier. Det er vi alltid forberedt på, men med maksimal tilrettelegging i forberedelsene, så mener vi dette er et viktig grep, sier Langerud.

De to beste fra hver pulje i OL-kvalifiseringen, er sikret OL-billett.

– Dette gir laget mye bedre forberedelser både her hjemme i forkant, men også i Podgorica. Det bidrar naturligvis også til at reisen blir mindre belastende enn ellers. Dette gjør forhåpentligvis at troppen er best mulig rustet til kampene, sier Langerud.

– OL er viktig på mange områder for NHF og vår sportslige ledelse, men ikke minst også for spillerne. Så det vil naturligvis være fantastisk om vi kan ha begge lag til stede i OL for første gang i NHFs historie.

(©NTB)

Flere nyheter: