Menu
Sheffield United-manageren vil nøye seg med fotballrelaterte samtaler med Sander Berge etter ferien. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sjefen varsler Berge-samtaler – men ikke om klubbframtiden

Sheffield United-manager Paul Heckingbottom vil sette seg ned med Sander Berge, men bruker ikke energi på overgangsspekulasjonene rundt nordmannen.

Av NTB | 28.06.2022 15:01:11

Sport: Berge er blant annet satt i forbindelse med en overgang til Leeds den siste tiden, og under landslagssamlingen tidligere denne måneden mer enn antydet landslagssjef Ståle Solbakken at en overgang vil tjene midtbaneprofilen.

– Med fare for å få Sheffield United på nakken, tror jeg det vil være bra for ham å tenke på det. Han hører ikke hjemme i Championship når fysikk og matchfitness er på plass, sa Solbakken.

Den uttalelsen irriterte åpenbart Sheffield United-manager Heckingbottom, som i forrige uke uttalte seg om saken til Yorkshire Live. Han argumenterte blant annet med at mesterskapsserien ikke er liten, men snarere den «fjerde største» i verden.

Tirsdag snakker han på ny om Berge i et intervju med Yorkshire Live. Der er han klar på at samtaler venter nordmannen når han vender tilbake på ferie. Klubbframtiden vil imidlertid ikke Heckingbottom bruke krefter på.

– Det er behov for å snakke om fotball med ham og hvor han står, sier Sheffield United-manageren, som sier han håper å gjøre Berge enda mer målfarlig.

– En ting vi kan forbedre ytterligere er skuddene hans fra distanse, fordi han har et helvetes tilslag. Jeg tror virkelig vi kan forbedre det. Det er samtalene vi ønsker å ha med ham, sier Heckingbottom.

– Det er godt dokumentert at han har en utkjøpsklausul. Så enkelt er det. Man sitter her, og det er ingenting jeg kan gjøre med det. Den situasjonen ordner seg selv. Jeg har ikke noe imot det (klausuler), fordi noen ganger er det enklere og greit. Det eneste problemet med utkjøpsklausuler er når de blir aktivert, sier Heckingbottom.

Berge har kontrakt med Sheffield United fram til sommeren 2024.

– Jeg mener at du må vite hva du snakker om før du kan komme med de kommentarene. Det er en stor liga. Med tanke på kravene og standardene, og hvor vanskelig Sander syntes det var å tilpasse seg, tror jeg han også vil være enig i det, sa Sheffield United-sjefen.

Om mulighetene for at Berge bytter klubb, sier han:

(©NTB)