reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ada Hegerberg kan rekke mesterligaavslutningen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sjefen tror på Hegerberg-comeback i mesterligaen

Ada Hegerberg trener med ball. Lyon-trener Jean-Luc Vasseur ser ikke bort fra at hun kan bli kampklar i tide til å hjelpe laget mot en ny mesterligatriumf.

Av NTB | 19.06.2020 10:49:32

Sport: Vasseur kommenterer Hegerbergs framgang og utsiktene for spill i et intervju gjengitt av olympique-et-lyonnais.com.

Hegerberg pådro seg en alvorlig kneskade under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, men Lyon-proffen gjør store framskritt.

Tidligere denne måneden begynte hun å trene med ball. Nå øyner trener Vasseur et håp om å ha stjernespissen tilbake til mesterligaen skal avgjøres i august.

– Hun kan løpe og er i rute. Samtidig må man være forsiktig og følge opptreningsplanen, for det er en alvorlig skade. Men vi er optimistiske, sier han med hensyn til mesterligaspill.

– Turneringen er i slutten av august, og nå er vi i juni, så vi venter på å få vite om hun er i stand til å være med, tilføyer han.

De spanske byene Bilbao og San Sebastian er utpekt som arrangører.

Finalen går på Martin Ødegards hjemmebane Anoeta i San Sebastian 30. august. Der er Lyon favoritter til å løfte pokalen for femte sesongen på rad.

I åttedelsfinalen slo Ada Hegerbergs klubb danske Fortuna Hjørring 11-0 over to kamper. Det var før koronaviruset satte all fotball på pause.

Tidligere denne sesongen ble Hegerberg tidenes mestscorende spiller i mesterligaen for kvinner. Hun står nå med 53 fulltreffere. Det er to flere enn tyske Anja Mittag.

Onsdag ble det kjent at mesterligaen for kvinner skal spilles ferdig som et intensivt sluttspill i august. Kvartfinaler, semifinaler og finalen spilles i perioden 21. til 30. august.

(©NTB)

Flere nyheter: