Menu
Jumbo-Visma-direktør Merijn Zeeman må følge laget digitalt under starten av Tour de France etter at han testet positivt for korona. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sjefen til Tour de France-favoritt koronasmittet to dager før starten

Sportsdirektør for sykkellaget Jumbo-Visma, Merijn Zeeman, har testet positivt for korona to dager før Tour de France starter.

Av NTB | 29.06.2022 09:16:06

Sport: Det opplyser han selv på Twitter tirsdag formiddag.

– Jeg har dessverre testet positivt for korona. Ingen annen mulighet enn å styre laget digitalt til jeg er helt frisk igjen. Forhåpentligvis er jeg tilbake snart, skriver han.

Zeeman uttaler til danske B.T. at han ikke har vært i kontakt med noen fra laget på lang tid. Dermed er ingen av rytterne definert som nærkontakter. Han sier også at han har milde symptomer.

Jumbo-Visma-laget har to av de helt store sammenlagtkandidatene i årets ritt i sine rekker, sloveneren Primoz Roglic og danske Jonas Vingegaard.

Det har vært mye smitte i diverse sykkellag før det prestisjetunge rittet. Tirsdag avga den belgiske Quick-step-rytteren Tim Declerq en positiv koronatest. Han kan dermed ikke delta i Touren.

Samme dag ble det også tatt en avgjørelse på at alle de 176 rytterne og støtteapparatet skal avlevere en negativ hurtigtest før rittet starter. Ved positiv hurtigtest skal resultatet av denne bekreftes med en PCR-test. Lagene skal også ta en hurtigtest under hviledagene.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) publiserte en oppdatert versjon av koronareglene tirsdag. I den nye versjonen har de fjernet regelen som gjør at lag kan kastes ut av rittet dersom minst to ryttere avgir positive koronatester innen syv dager.

Det fremkommer ikke i reglene hva som skjer med den koronapositive rytteren og om lag kan sende inn reserver.

Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike.

(©NTB)

Flere nyheter: