reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Erik Lamela jubler etter å ha utlignet for Tottenham i ligacupkampen mot Chelsea. Foto: Matt Dunham, Pool via AP / NTB scanpix

«Sjanseløse» Tottenham videre i ligacupen

José Mourinho avskrev Tottenhams sjanser før ligacupkampen mot Chelsea, men så sine spillere sikre avansement med 1-1 og seier på straffespark.

Av NTB | 29.09.2020 23:08:09

Sport: Eric Dier tok en tur i garderoben på 0-1, antakelig for et toalettbesøk, men var med da hjemmelaget utlignet mot slutten og skjøt selv det første straffesparket da avgjørelsen falt med 5-4.

De ni første straffene gikk i mål, før Chelsea-spiller Mason Mount sendte den siste stolpe-ut.

Timo Werner scoret sitt første mål som Chelsea-spiller i en første omgang blåtrøyene dominerte totalt. I det 19. minutt stjal César Azpilicueta ballen fra Sergio Reguilon og fant tyskeren, som presset av to mann skjøt i hjørnet.

Chelsea så ut til å være på vei mot en klar seier, men etter pause var det Tottenham som overtok initiativet, og i det 83. minutt kom utligningen. Denne gang sto Reguilon for assist i debuten med et fint innlegg. Lamela scoret ved lengste stolpe.

I straffesparkkonkurransen scoret Dier, Lamela, Pierre-Emile Højbjerg, Lucas Moura og Harry Kane for Tottenham. Tammy Abraham, Azplicueta, Jorginho og Emerson scoret for Chelsea før Mount misset.

Sergio Reguilon debuterte for Tottenham i et lag med ni endringer fra helgens seriekamp.

Frank Lampard ga nykommer Edouard Mendy debut i mål, som Chelseas tredje keeper på like mange kamper. Ben Chilwell debuterte også fra start.

– Jeg skulle gjerne kjempet om dette trofeet, men jeg tror ikke vi kan det. Europaligaens gruppespill gir oss penger som er svært viktige for en klubb som oss, sa han.

Men nå er Tottenham likevel klar for kvartfinale.

Det var rett etter en bisarr episode, da Tottenham-forsvarer Eric Dier stormet i garderoben mens spillet var i gang, og manager José Mourinho løp etter ham. Etter en kort stund var Dier tilbake på banen.

Tottenham-manager Mourinho sa før kampen at ligaen ikke har gitt Tottenham en mulighet til å kjempe om seier i ligacupen. Etter tirsdagens kamp spiller laget hans torsdag avgjørende kamp mot Maccabi Haifa i kamp om plass i europaligaens gruppespill, mellom to PL-helger.

(©NTB)

Flere nyheter: