Menu
Molde slo Odd søndag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sjansebonanza da Molde fortsatte seiersrekken mot Odd

Molde tok sin sjette seier på rad i Eliteserien da de slo Odd 2-1 på bortebane søndag.

Av NTB | 19.06.2022 20:16:02

Sport: Gjestene fra Molde var fulle av selvtillit før møtet med Odd.

Men til tross for den gode formen til Molde var det hjemmelaget som kom til kampens første store sjanse. Etter ti minutter testet Aberdeen-aktuelle Tobias Lauritsen skuddfoten på utsiden av sekstenmeteren, men forsøket gikk i metallet over Molde-keeper Jacob Karlstrøm.

Moldenserne svarte raskt på skremmeskuddet til Odd og gikk opp i føringen bare tre minutter senere. Det ivorianske stortalentet David Fofana brukte farten sin ute til venstre, og skar innover i feltet. Der ble han løpt opp av Odd-forsvarer Solomon Owusu som fikk en fot på ballen.

Klareringen havnet derimot hos Wolff Eikrem som avsluttet lavt på direkten. Det løse skuddforsøket traff nevnte Owusu som nok en gang var uheldig. Midtstopperen ga ballen en retningsforandring med foten, og ballen trillet i mål bak en utspilt Leopold Wahlstedt.

– Jeg prøvde å klarere, men uheldigvis gikk den i mål, forklarte Owusu til Discovery på vei inn til pause.

Fofana la på til 2-1 tidlig i 2. omgang, før Lauritsen reduserte for Odd uten at det satte i gang en snuoperasjon.

19-åringen gjorde opp for missen allerede fire minutter ut i andreomgangen. Vingback Kristoffer Haugen fikk store rom oppover venstresiden og slo et strøkent innlegg langs kunstgresset. Inne foran mål kunne Fofana enkelt sette inn sin tredje scoring for sesongen.

Fofana var påskrudd etter 2-0-scoringen og kunne økt ledelsen ved flere anledninger.

– Han gjør det vi har sett på trening i kamp nå. Han er farlig hver gang han har ballen og kan både slå pasninger og score mål. Han skulle hatt et til, men han kan vente til neste kamp, sa Wolff Eikrem til Discovery om Fofana.

På den tredje muligheten skulle Odd-spissen endelig klare å overstige Karlstrøm. Josef Baccay la inn presist på hodet til Lauritsen som stanget inn reduseringen nede ved stolperota.

Han tente et håp for Odd det siste kvarteret uten at de klarte å fullføre opphentingen.

– Jeg er fornøyd med at vi har bygd opp et spill som gjør at vi produserer så mye, men så må vi jobbe med å få ballen oftere i mål, sa Odd-trener Pål Arne Johansen.

De tidligere Odd-spillerne Rafik Zekhnini og Markus Kaasa kom inn for Molde underveis i andreomgangen, men de klarte ikke pynte på resultatet.

Molde-kaptein Wolff Eikrem var ikke helt fornøyd med det blåtrøyene leverte før hvilen. Odd var fullt på høyde med moldenserne, selv om Molde hadde flere muligheter til å øke ledelsen. Den største muligheten hadde Fofana etter 42 minutter da han umarkert mottok et innlegg på fem meter som Wahlstedt stoppet mesterlig.

Lauritsen var også farlig frempå ved flere anledninger. Etter tverrliggertreffet i førsteomgangen kom han til en ny stor mulighet for Odd etter 56 minutter. Vertene løftet inn et innlegg som traff spissen, men avslutningen gikk rett på Karlstrøm.

(©NTB)