reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det har vært drama og anklager om juks i sjakkmiljøet de siste dagene. Foto: Pontus Höök / NTB

Sjakkdramaet fortsetter: Kontroversiell 19-åring utestengt fra Chess.com

Kaoset rundt tenåringen Hans Niemann ruller videre. Amerikaneren er fratatt tilgangen til Chess.com få dager etter at han slo Magnus Carlsen i Sinquefield Cup.

Av NTB | 09.09.2022 10:00:59

Sport: Niemann har i den siste uken vært en stor snakkis i sjakkmiljøet. Søndag påførte han Carlsen et sjokknederlag, og dagen etter trakk den norske verdensmesteren seg fra turneringen i St. Louis.

Carlsen forklarte aldri årsaken, men la ut en kryptisk melding på Twitter med en video der fotballmanageren José Mourinho i et intervju sier: «Hvis jeg sier noe, er jeg i trøbbel». Flere har tolket det som anklager om juks.

Niemann har blankt avfeid å ha brukt ulovlige midler mot Carlsen, men har erkjent å ha jukset på nettstedet Chess.com da han var 12 og 16 år. Det har han tidligere vært utestengt for.

Nå er han igjen kastet ut. Chess.com mener det ikke stemmer at Niermann kun har jukset to ganger.

– Vi har delt detaljerte bevis med ham, inkludert informasjon som motsier uttalelsene hans om mengden og alvorlighetsgraden av juksingen hans, sier nettstedets sjef Danny Rensch i en uttalelse.

Carlsen har ikke uttalt seg siden han overraskende ga opp Sinquefield Cup. Flere ber nordmannen bryte tausheten, og blant dem er sjakklegenden Garry Kasparov.

– Jeg skal ikke gå inn i de stygge antydningene, men jeg merket meg det vi vet i øyeblikket. Verdensmester Magnus Carlsen trakk seg fra en av verdens største turneringer i St. Louis, noe som ikke har skjedd de siste 50 årene. En forklaring kreves, skriver han på Twitter.

(©NTB)

Flere nyheter: