Menu
Magnus Carlsen var flere ganger oppgitt på seg selv mandag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Sjakk: Solid poengfangst for Carlsen tross grove feil

Magnus Carlsen var spillemessig ikke på sitt aller beste, men tok likevel åtte nye poeng i årets andre turnering i Champions Chess Tour mandag.

Av NTB | 21.03.2022 22:04:32

Sport: To seirer og to remis ble fasiten for den norske verdensmesteren etter fire partier hurtigsjakk mot henholdsvis Rameshbabu Praggnanandhaa, Jordan van Foreest, David Anton og Gawain Jones. Det gir annenplass i turneringen så langt.

– Scoren var grei, men jeg følte jeg spilte litt dårligere enn i går, sa Carlsen til TV 2 etter endt dag.

Det første partiet mot Praggnanandhaa styrte Carlsen inn til seier etter at stillingen ble komplisert. Mot slutten gjorde den indiske spillerne en stor feil.

Parti nummer to mot van Foreest ble langt mer trøblete for nordmannen. Carlsen gjorde feil og var en periode i vanskeligheter, men klarte å berge remis.

– Det var helt latterlig, egentlig. Partiet hadde gått bra, og jeg følte jeg hadde utspilt han fullstendig, sa Carlsen om situasjonen som oppsto da han gjorde en grov bommert.

Tilsvarende var situasjonen i parti nummer tre. Der var også Carlsen ille ute å kjøre etter å ha vært uoppmerksom underveis, men motstander David Anton fant ikke trekkene som ville straffet verdensmesteren med tap.

– Jeg var litt skuffet etter åssen det hadde gått i åpningen, at jeg ikke hadde fått til mer, og så lot jeg meg egentlig utspille. Jeg vet i tillegg at det er sånne ting han er god på, sa Carlsen.

I det siste partiet skaffet verdensmesteren seg tidlig et overtak mot Jones og tok et nytt sikkert poeng.

Vietnamesiske Le Quang Liem har spilt meget godt så langt og leder turneringen. Han har tre poeng tilgode på Carlsen.

Tirsdag avsluttes det innledende spillet med tre nye runder hurtigsjakk. Der skal Carlsen møte nevnte Liem, kinesiske Ju Wenjun og indiske Santosh Gujrathi Vidit.

(©NTB)

Flere nyheter: