Menu
Jan Nepomnjatsjtsjij i duell med Fabiano Caruana i VM i fischersjakk i 2019. De to ligger best av i Fides kandidatturnering i Madrid. Foto: Berit Roald / NTB

Sjakk: «Nepo» og Caruana skaffet seg luke i kandidatturneringen

Jan Nepomnjatsjtsjij og Fabiano Caruana tok hver sin seier torsdag og peker seg ut som favoritter til å vinne VM-kandidatturneringen i sjakk i Madrid.

Av NTB | 23.06.2022 19:15:59

Sport: Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023. Nettopp Nepomnjatsjtsjij og Caruana har vært nordmannens motstandere i hans siste to VM-kamper, som begge har gitt norsk seier.

Carlsen vant et knalljevnt oppgjør mot Caruana i omspill i London i 2018. I fjor knuste han russeren «Nepo» 7,5-3,5 i Dubai.

Nepomnjatsjtsjij fører an i kandidatturneringen med 4,5 poeng etter å ha slått Jan-Krzysztof Duda med hvite brikker torsdag.

Caruana slo Alireza Firouzja med svarte brikker og ligger halvpoenget bak lederen.

Firouzja er Carlsens foretrukne motstander i VM, og nordmannen har uttalt at han vil gi fra seg tittelen dersom ikke den iranskfødte franskmannen blir hans motstander. I Madrid ligger Firouzja helt sist med bare to poeng fra de første seks partiene.

(©NTB)

Flere nyheter: