reklame
Menu
Magnus Carlsen tapte den andre semifinalen fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sjakk: Nakamura slo kraftig tilbake og utlignet etter den andre semifinalen

Hikaru Nakamura var i fyr og flamme fredag. Han utlignet til 1-1 i kamper i Rapid Challenge-semifinalen etter å ha vunnet 2,5-1,5 over Magnus Carlsen.

Av NTB | 29.05.2020 18:47:59

Sport: Magnus Carlsen hadde ingen problemer med å beseire Hikaru Nakamura i den første semifinalen i Rapid Challenge torsdag med overbevisende 3-0. Det betød at han kunne innkassere finaleplass fredag.

Det klarte han ikke. Nakamura vant det første partiet, som til slutt ble avgjørende i den andre semifinalen.

Carlsen var skuffet og frustrert etter fredagens partier.

– Det var en grusom dag med sjakk. Det eneste positive er at jeg har en sjanse til, sa Magnus Carlsen til TV 2 etter tapet.

– Jeg hadde en helt absurd dårlig dag i dag. Jeg må skjerpe meg til lørdag. Det er synd jeg ikke fikk anledning til å spille noe bra i det hele tatt, fortsatte han oppgitt.

2,5-1,5 til Nakamura betyr en tredje og avgjørende semifinale lørdag.

– Han spilte rimelig dårlig i åpningen. Jeg trodde jeg kom til å vinne ganske fort, men så var det jeg som tapte i stedet, sa Carlsen om det første partiet.

Det andre partiet endte med remis, etter at det var igjen konge mot konge etter 72 trekk. Carlsen ristet flere ganger på hodet og var meget oppgitt etter at han ikke klarte å vinne partiet, noe han lenge så ut til å gjøre.

Parti nummer tre var over etter bare 33 trekk. Da ble spillerne enige om remis etter et parti der svært lite skjedde.

Det betød 2,5-1,5 i favør Nakamura og en tredje og avgjørende semifinale lørdag.

I den andre semifinalen tok Daniil Dubov seg til finalen etter seier over Ding Liren.

29-åringen fra Lommedalen vant den første turneringen, Magnus Carlsen Invitational, og fikk med seg førstepremien på 735.000 kroner.

Nakamura vant det første partiet i hvite brikker etter 33 trekk. Da ga Carlsen opp. Det skjedde etter at Carlsen lenge lå an til å vinne, før han rotet det til med få minutter igjen på klokka.

I det fjerde partiet måtte Nakamura bare ha remis. Det klarte han også. Etter at Nakamura og Carlsen hadde stanget og stanget over 44 trekk, ble de enige om remis.

Rapid Challenge inngår i Magnus Carlsen Chess Tour, som har total premiesum på vel 10 millioner kroner. Det er den andre turneringen i Carlsens Chess Tour.

(©NTB)

Flere nyheter: