Menu
Magnus Carlsen vant over Anish Giri. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sjakk: Drømmestart for Magnus Carlsen

Magnus Carlsen vant 3-1 mot Anish Giri i første runde i grunnspillet i onlineturneringen Legends of Chess.

Av NTB | 21.07.2020 20:32:50

Sport: Nederlandske Giri var også Carlsens finalemotstander i Chess Masters tidligere i juli. Tirsdag møttes de i første runde i Legends of Chess, som er den fjerde av fem turneringer i Magnus Carlsen Chess Tour.

Den vant han til slutt komfortabelt med stillingen 3-1 og fikk dermed en ypperlig start på turneringen. Carlsen vant begge partiene med hvite brikker og spilte remis i begge med svart.

– Det var solid. Jeg følte aldri at jeg var i særlig fare, sa Carlsen til TV 2 etter kampen.

– Det er deilig å ha en dag hvor man tenker at dette gikk veldig bra. Det er ikke så mye å utsette på noe her. Jeg skal fortsette i samme stil videre, sa Carlsen.

– Et genialt parti av Magnus, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer i studio.

I tredje parti sikret Carlsen remis med svarte brikker. Dermed ga han seg selv et flott utgangspunkt før det fjerde og siste ordinære partiet, der Carlsen skulle spille med hvite brikker.

Den norske sjakklegenden gjorde ingen feil med de hvite brikkene og styrte kontrollert inn seieren.

I neste runde møter Carlsen sin tidligere VM-rival Vishy Anand. Den spilles onsdag.

– Det blir spennende. Han var ikke særlig overbevisende i dag, men kanskje han gjør det bedre i morgen. Han er en man aldri skal utelukke, sa Carlsen om Anand, som tapte for Peter Svidler.

Legends of Chess innledes med at alle de ti spillerne møter hverandre i hurtigsjakk over ni dager. Hver kamp består av fire partier hurtigsjakk. Står det likt etter disse, går kampen til armageddon.

De fire beste avanserer til semifinalene. Der spilles det best av tre kamper.

Turneringskonseptet avsluttes med et finalespill mellom turneringsvinnerne i begynnelsen av august. Den siste finaleplassen tilfaller den deltakeren som har tatt flest poeng gjennom hele turneringsseieren etter at alle delkonkurranser er ferdigspilt.

Etter remis i første parti, spilte Carlsen seg opp og vant det andre partiet etter imponerende spill.

Legendeturneringen omfatter de tre siste verdensmestrene. Ved siden av Carlsen og Anand har Vladimir Kramnik gjort comeback for turneringens skyld. Tirsdag tapte Kramnik for Jan Nepomnijasjtsjij etter armageddon.

(©NTB)

Flere nyheter: