Menu
Ding Liren leder finalen av Champions Chess-turneringen etter første dag. Her under Norway Chess i 2019. Foto: Carina Johansen / NTB

Sjakk: Ding tok første stikk i finalen

Kinesiske Ding Liren (29) vant den første dagen av finalen i Champions Chess-turneringen mot indiske Rameshbabu Praggnanandhaa (16) onsdag.

Av NTB | 25.05.2022 21:46:06

Sport: Alle de tre første partiene ble vunnet med svarte brikker, noe som ikke skjer så ofte i sjakkverden. Det siste endte med remis og Ding-jubel med seier 2,5 mot 1,5 poeng.

Ding vant dagens første parti før Praggnanandhaa slo tilbake i det neste. Dermed måtte de spille alle fire partiene på den første finaledagen. Ding slo ut Magnus Carlsen i semifinalen tirsdag.

I det tredje partiet var det lenge jevnt før Ding skaffet seg en solid fordel etter drøyt 20 trekk. Derfra og ut ga ikke kineseren fra seg initiativet og sikret fordel også i totalstillingen.

Praggnanandhaa måtte vinne med svarte brikker i det siste partiet for å redde en viktig deling den første finaledagen. Det greide han ikke da Ding spilte kontrollert og ikke tok noen sjanser med de hvite brikkene.

Andre del spilles torsdag. Der må Praggnanandhaa vinne over fire partier for å tvinge fram omspill i lynsjakk og eventuelt armageddon.

(©NTB)

Flere nyheter: