Menu
Magnus Carlsen røk ut i semifinalen tirsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Sjakk: Ding sendte Carlsen ut i semifinalen

Kinesiske Ding Liren vant det avgjørende partiet i semifinaleduellen i Champions Chess-turneringen mot Magnus Carlsen tirsdag og slo ut nordmannen.

Av NTB | 24.05.2022 21:31:08

Sport: Ding og Carlsen hadde begge halvannet poeng etter tre av fire hurtigsjakk-partier i tirsdagens semifinale. I det fjerde falt avgjørelsen.

Der hadde Ding hvite brikker, og kineseren spilte meget godt. Stillingen i partiet ble etter hvert svært komplisert, og en periode vippet den mellom et solid Ding-overtak og noe Carlsen kunne redde til remis.

Til slutt hadde imidlertid kineseren festet et så solid grep på partiet at Carlsen måtte kapitulere.

– Det er selvsagt skuffende. Både at jeg ikke klarer å bruke sjansene mine i det tredje partiet, og at jeg gjør en ubegripelig posisjonell feil i det siste partiet, fortsatte han.

Carlsen var tydelig på at Ding fortjente seieren.

– Det er alltid surt å ikke få det til slik jeg ønsker, men er det en jeg skal tape for, er det fair at det er han, sa Carlsen.

Med seieren sikret Ding finalebilletten med to og et halvt poeng mot den norske verdensmesterens halvannet.

Neste oppgave for Magnus Carlsen blir Norway Chess. Den turneringen starter i neste uke.

– Det blir veldig spennende. Der er det et helt annet felt, sa Carlsen tirsdag, vel vitende om at han også skal spille langsjakk i turneringen på hjemmebane.

Verdensmesterens motstandere i Norway Chess er Richard Rapport (Ungarn), Wesley So (USA), Shakhriyar Mamedyravov (Aserbajdsjan), Anish Giri (Nederland), Teymur Rajabov (Aserbajdsjan), Viswanathan Anand (India), Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike), Veselin Topalov (Bulgaria) og Wang Hao (Kina).

– Det har vært mange matcher mot Ding generelt. Den forrige var veldig, veldig jevn og bikket min vei. Denne gangen bikket det hans vei, sa nordmannen til TV 2 etterpå.

I finalen møter han indiske Rameshbabu Praggnanandhaa, som slo nederlandske Anish Giri i den andre semifinalen etter omspill med lynsjakk.

(©NTB)

Flere nyheter: