reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Maxime Vachier-Lagrave tabbet seg ut da duellen med Ding Liren ble avgjort med armageddon. Fredag møter han Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sjakk: Ding knuste Vachier-Lagrave i armageddon

Etter fire remis på rad i hurtigsjakk var Ding Liren knusende overlegen da duellen mot Maxime Vachier-Lagrave i onlineturneringen ble avgjort med armageddon.

Av NTB | 23.04.2020 19:47:46

Sport: Franskmannen valgte svarte brikker og trengte bare remis for å vinne duellen, men han gjorde tidlig et grovt feiltrekk og havnet på defensiven. Etter bare 16 trekk var Ding vinner.

Dermed klatret kineseren til 3.-plass i sammendraget, to poeng bak ledende Magnus Carlsen og ett bak Hikaru Nakamura. Tre poeng skiller mellom de seks beste i Magnus Carlsen Invitational, mens to spillere er poengløse og fullstendig hektet av.

Carlsen har vunnet sine tre første dueller og står med åtte av ni mulige poeng. Fredag spiller han mot Vachier-Lagrave, som vil ha mye å revansjere etter armageddonfadesen. «MVL» er på delt 4.-plass med fem poeng og kan med seier ta seg opp ved siden av verdensmesteren.

Anish Giri har skuffet stort i onlineturneringen og måtte torsdag tåle sitt tredje strake tap. Jan Nepomnjasjtsjij vant ett av de fire hurtigsjakkpartiene mellom de to, mens de tre øvrige endte med remis.

Giri hadde et stort overtak i det tredje partiet og så ut til å skulle utligne russerens ledelse, men ga fra seg overtaket med dårlige tårntrekk og måtte nøye seg med remis.

Dermed er Giri i likhet med 16-årige Alireza Firouzja uten poeng etter de tre første rundene i Magnus Carlsen Invitational. Det er fem poengs luke til de nærmeste rivalene.

Fire runder gjenstår i grunnspillet. Deretter går de fire beste til semifinaler.

(©NTB)

Flere nyheter: