Menu
Fabiano Caruana leder kandidatturneringen i sjakk etter første dag. Foto: Carina Johansen / NTB

Sjakk: Caruana og Nepomnjasjtsjij åpnet VM-jakten best

To av Magnus Carlsens tidligere VM-rivaler tok første stikk i kandidatturneringen i sjakk. Fabiano Caruana og Jan Nepomnjasjtsjij vant hvert sitt parti.

Av NTB | 17.06.2022 21:31:02

Sport: Etter første dag i Madrid topper Caruana foran Nepomnjasjtsjij på bedre rating. Begge har tapt VM-kamper mot Carlsen i henholdsvis 2018 og 2021.

Caruana slo sin amerikanske landsmann Hikaru Nakamura med hvite brikker, mens russiske Nepomnjasjtsjij spilte med svarte da han nedkjempet Ding Liren fra Kina.

Jan-Krysztof Duda (Polen) – Richard Rapport (Ungarn) og Teimur Radjabov (Aserbajdsjan) – Alireza Firouzja (Frankrike) endte begge med remis.

Det er svært uvisst om Carlsen kommer til neste års VM som tittelforsvarer. Han har uttalt at det ikke frister å stille for sjette gang, men åpner for å gjøre det hvis Firouzja blir utfordrer.

Supertalentet på 18 år spås av mange til å ta over sjakktronen når Carlsen trapper ned. Han er født i Iran, men representerer Frankrike.

Carlsen har vært verdensmester i langsjakk uavbrutt siden 2013. Vinneren av kandidatturneringen blir utfordrer til tittelen. Skulle det bli alvor av Carlsens utspill, vil trolig mesterskapet stå mellom dem som ender som de to beste i Madrid.

VM-jakten spilles over 14 runder, der den siste er lagt til 4. juli. Dagen etter er satt av til et eventuelt omspill ved poenglikhet om førsteplassen.

(©NTB)

Flere nyheter: