fbpx
Menu
Magnus Carlsen ser ut til å gå mot nok en sterk sesong i managerspillet Fantasy Premier League. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sjakk-Carlsen markerer seg i populært fotballspill

Sjakkgeniet Magnus Carlsen har også teft for andre idretter. Han markerer seg nok en gang i verdenstoppen i fotballspillet Fantasy Premier League.

Av NTB | 10.10.2019 08:06:58

Fritid: Etter sesongens åtte første runder i den engelske ligaen ligger den norske sjakkeneren på 194.-plass av snaut sju millioner spillere verden over.

Fantasy Premier League fungerer slik at hver spiller skal plukke ut en tropp på 15 spillere som skal kjempe om flest mulig poeng hver runde. Man får 100 fiktive millioner pund til rådighet. Spillerne får poeng basert på scoringer, målgivende pasninger, hvorvidt de holder nullen og diverse andre prestasjoner.

Og det er ikke første gang Carlsen markerer seg i det særs populære managerspillet. I forrige sesong var han nummer 111 i verden drøyt halvveis. Sesongen endte imidlertid med plass 24.105.

Sesongen før, altså 2017/18, var Carlsen også svært høyt oppe på resultatlistene med en 2397.-plass totalt.

Carlsen-manager Espen Agdestein har tidligere fortalt Aftenposten at sjakkverdensmesteren er opptatt av å gjøre det godt i managerspillet.

– Jeg vet at han holder på med dette, men jeg vet ærlig talt ikke så veldig mye om hvor mye tid han bruker på det. Det jeg vet er at han tar det nokså alvorlig, sa Agdestein i januar.

Magnus Carlsen har muligens hatt ekstra tid til å jobbe med Fantasy-laget sitt de siste ukene, ettersom han har hatt spillefri siden slutten av august. I månedsskiftet oktober/november skal han spille tidenes første offisielle VM i Fischer-sjakk, som arrangeres i Henie Onstad-senteret på Høvik utenfor Oslo.

Blant alle nordmenn som spiller Fantasy, er han 10. best. Det er rett i overkant av 200.000 registrerte norske Fantasy-spillere.

Blant sjakkfolket i Norge er flere aktive Fantasy-spillere. Jon Ludvig Hammer har tidvis gjort det sterkt i spillet. Det samme har Carlsens trener Peter Heine Nielsen.

(©NTB)

Flere nyheter: