Menu
Påkjørselen skjedde her i Maria Dehlis vei ved Haugenstua i Oslo om kvelden onsdag 17. desember 2020. Foto: Jil Yngland / NTB

Sjåfør dømt til fengsel for bildrap i Oslo

En 32 år gammel mann er dømt til to år og to måneders fengsel for å ha kjørt på 13 år gamle Dhenujen Yogathas ved Grorud i desember 2020. 13-åringen døde av skadene.

Av NTB | 25.05.2022 15:31:06

Kriminalitet og rettsvesen: Dommen ble avsagt onsdag ettermiddag i Oslo tingrett, skriver Avisa Oslo.

I tillegg ble han dømt til å betale guttens foreldre 162.500 kroner hver i oppreisningserstatning, noe som er uvanlig høyt i saker som gjelder uaktsomme bildrap. Han er også fratatt førerkortet på livstid.

– Det er en lettelse for de etterlatte at retten så tydelig markerer at tiltaltes handlemåte er fullstendig uakseptabel. Særlig viser domstolen til den fullstendige hensynsløshet han viste da han stakk av fra stedet uten å prøve å hjelpe eller varsle om behov for hjelp, noe som har vært en ekstrem tilleggspåkjenning for familien, sier bistandsadvokat Silje Elisabeth Steenvaag til avisen.

– Påtalemyndigheten får i dommen kritikk for å ha bedt om for lav straff, og det er familien helt enig i, sier Steenvaag.

Det er foreløpig ukjent hvorvidt sjåføren kommer til å anke dommen.

En bil kom i høy hastighet og kjørte på gutten, som ble kastet rundt 40 meter inn i en motgående bil. Han døde på sykehus dagen etter av skadene han pådro seg.

Bilføreren kjørte videre, men ble pågrepet i sitt hjem senere samme kveld. Han var ruset på blant annet GHB og forklarte i retten at han fikk panikk da påkjørselen skjedde.

Politiet hadde bedt om at mannen ble dømt til 14 måneders fengsel. Tingretten kom fram til at dette var for mildt og dømte mannen til om lag det dobbelte av dette.

Det var onsdag kveld 17. desember 2020 at 13 år gamle Dhenujen Yogathas var i ferd med å krysse Maria Dehlis vei mellom Grorud og Haugenstua i Oslo sammen med noen venner.

(©NTB)

Flere nyheter: