reklame for Utvik Autoservice
Menu
Over 700.000 fra Myanmars muslimske rohingya-minoritet har flyktet til nabolandet Bangladesh. Disse rohingyaene forsøkte å ta seg sjøveien til Malaysia og ble denne uka reddet av Bangladesh' kystvakt etter å ha drevet rundt på havet i ukevis. Foto: AP / NTB scanpix

Sivile drept i Myanmar

Minst 32 mennesker, de fleste av dem kvinner og barn, er drept av regjeringsstyrker i delstatene Rakhine og Chin i Myanmar de siste ukene, ifølge FN.

Av NTB | 17.04.2020 15:32:22

Krig og konflikter: – Regjeringshæren i Myanmar har nesten daglig gjennomført flyangrep og granatangrep mot befolkede områder, noe som har resultert i minst 32 døde og 71 sårede siden 23. mars, flertallet av dem kvinner og barn, opplyser en talsmann for FNs høykommissær for menneskerettigheter.

– De har også ødelagt og brent ned skoler og bolighus, sier Rupert Colville.

Regjeringshæren i Myanmar kjemper mot den ytterliggående rohingya-gruppen Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA), som fører en væpnet kamp for økt selvstyre i Rakhine.

Myndighetene i Myanmar avviser opplysningene om drap på sivile i delstaten som «konstruerte».

Hundrevis av rohingya-landsbyer er brent ned til grunnen i Rakhine siden høsten 2017, og over 700.000 mennesker har flyktet til nabolandet Bangladesh.

En ekspertgruppe fra FN slo i september fast at det fortsatt hersker «et ønske om folkemord» på den muslimske rohingyaminoriteten i Myanmar.

(©NTB)

Flere nyheter: