reklame for Sheiken Bowling
Menu
Frp-leder Siv Jensen utenfor Statsministerens kontor i Oslo før nye møter i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siv Jensen i ny budsjettrunde: – Vi må nå nærme oss en avklaring

Fremskrittspartiet og regjeringspartiene møttes mandag kveld til nok et forhandlingsmøte om statsbudsjettet for 2021.

Av NTB | 30.11.2020 19:23:08

Politikk: – Jeg må si at jeg er spent. Jeg håper det blir et fruktbart møte, sa Frp-leder Siv Jensen da hun ankom til Statsministerens kontor.

Der møtte hun statsminister og Høyre-leder Erna Solberg, KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Guri Melby til en ny runde med forhandlinger om statsbudsjettet.

De fire partilederne er allerede godt på overtid, og det var også samtaler i helgen.

– Vi har hatt progresjon de siste møtene vi har hatt. Det er fortsatt sånn at for vår del så handler dette om en ordentlig nedgang i avgiftene på grensehandelsutsatte varer. Det handler om landets pensjonister. Det handler om asyl- og innvandringspolitikk. Og det handler om samferdselspolitikk, sa Jensen på vei inn til samtalene.

– Vi må nå nærme oss en avklaring, understreket hun.

Frp-lederen ville ikke si noe om hvor avstanden er størst mellom de fire partiene.

– For oss har det hele tida vært helheten som avgjør, sa Jensen.

– Men Fremskrittspartiet er veldig tydelige på at vi må ha våre gjennomslag for å støtte dette budsjettet. Det mener vi alvor med.

Når en eventuell avtale kan være klar, er fortsatt i det blå.

Stortingets finanskomité avga innstilling i saken fredag, uten flertall. Selve finansdebatten i Stortinget går førstkommende torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: