Menu
Frp-leder Siv Jensen håper på fleksibilitet blant annet for hytteeiere når regjeringen kommer med oppdaterte koronatiltak tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siv Jensen håper på fleksibilitet i nye koronatiltak

Frp-leder Siv Jensen ber regjeringen vurdere mer fleksibilitet i tirsdagens oppdaterte koronatiltak. Hun trekker blant annet fram hytteforbudet.

Av NTB | 23.03.2020 16:32:10

Politikk: – For noen bransjer, næringer eller familier kan det være forhold som gjør at en tilpasset tilnærming vil fungere bedre, samtidig som vi ivaretar smittevern, skriver Jensen i en uttalelse til NTB.

Hun skriver videre at det ikke bare må tas hensyn til smittefaren, men også konsekvensene for folks økonomi, arbeidsplasser og næringslivet.

– I prosessen med å kurere korona risikerer vi å skape en enda større sykdom for hele landet med stor arbeidsledighet og svært dårlig økonomi.

Hun ønsker også mer fleksibilitet for hytteeiere.

– Vi registrerer at dette ikke er innført etter råd om smittevernhensyn fra Folkehelseinstituttet, skriver Jensen.

Hun trekker fram at det er store forskjeller når det gjelder hvor tett hyttene ligger og sier det kan være lettere å holde avstand på hytta enn i byen.

– Erfaringene fra eksempelvis Oslo i helgen viser jo at folk ikke holder tilstrekkelig avstand til hverandre når de går tur langs Akerselva, i marka eller på Aker Brygge.

(©NTB)

Flere nyheter: