Menu
Moussa Sissoko gratuleres med sitt ledermål i Tottenhams semifinaleseier mot Brentford i ligacupen. Foto: Glyn Kirk, Pool via AP / NTB

Sissoko og Son sendte Spurs til ligacupfinale

Moussa Sissoko og Son Heung-min scoret målene da Tottenham slo byrival Brentford 2-0 og tok seg til ligacupfinale.

Av NTB | 05.01.2021 23:08:24

Sport: José Mourinho kan være i ferd med å holde liv i tradisjonen med å vinne titler i sine klubber, og Tottenham-fansen øyner klubbens første trofé siden ligacupseieren i 2008. Motstander i finalen 25. april blir vinneren av onsdagens Manchester-derby.

Sissoko hadde ikke scoret på sine 36 siste kamper for Tottenham, men tirsdag var det omsider hans tur igjen, for første gang siden desember 2019.

I det 13. minutt kom Sergio Reguilón fram på venstresiden og bøyde et innlegg inn foran mål. Ballen gikk over Ethan Pinnock og nådde hodet til Sissoko, som med beina på bakken kunne styre den inn i lengste hjørne utenfor keepers rekkevidde.

– Det var et fantastisk innlegg fra Sergio, og jeg traff ballen veldig bra. Jeg synes vi fortjente dette. Dette er et lag som lenge har fortjent å vinne en tittel, men av ulike årsaker har vi ikke greid det. Jeg håper vi vinner finalen, sa Sissoko til Viasat.

Han var selv involvert i kampens mest dramatiske situasjon, da Brentfords tilsynelatende utligning ble annullert etter VAR-gjennomgang. Målscorer Ivan Toneys kne var en centimeter innenfor Sissokos fot.

– Jeg visste det var offside, sa Sissoko.

Et hjørnespark gikk over Toney og Tottenham-forsvarerne, og Pinnock nikket ved lengste stolpe. Hugo Lloris fikk hånden på ballen, og Toney nikket den i mål fra kloss hold. TV-bildene viste at en Toney i knestående var hårfint offside idet Pinnock nikket ballen. Med scoring kunne kampen fått et annet utfall.

I det 69. minutt utførte Tottenham en kontring rett ut av læreboka etter ballerobring på egen halvdel, og dermed var kampen punktert. Harry Kane spilte opp Tanguy Ndombele, som følsomt slapp ballen til en Son i fullt firsprang. Sørkoreaneren la to motspillere bak seg og banket ballen opp i nettaket.

Brentford-keeper David Raya blokkerte da Harry Kane hadde 3-0 på foten, og flere mål ble det ikke.

I det 84. minutt ble Josh Da Silva etter VAR-konsultasjon sendt av banen med direkte rødt kort etter en takling rett på ankelen til Pierre-Emile Højbjerg.

Solskjærs menn tapte i fjor semifinalen i både ligacupen (mot City), FA-cupen (mot Chelsea) og europaligaen (mot Sevilla).

– Vi har utviklet oss mye det siste året. Vi har ingen unnskyldning om vi taper igjen, sa Solskjær tirsdag.

Tottenham hadde vært best og farligst mot et Brentford-lag som på sin vei til semifinale hadde slått ut PL-lagene Southampton, West Bromwich, Fulham og Newcastle, men i det 63. minutt så det ut til at laget fra mesterskapsserien hadde slått til igjen.

Det var det første av to byderbyer i semifinalene, som i år avgjøres i bare en kamp. Onsdag tar Ole Gunnar Solskjærs Manchester United imot byrival City.

(©NTB)

Flere nyheter: