reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Demonstranter i Pakistan har i helga vist sitt sinne mot Frankrike. Her brant demonstranter et bilde av Emmanuel Macron og det franske flagget i byen Karachi fredag 13. november. Foto: Fareed Khan / AP / NTB

Sinnet mot Frankrike vedvarer i Pakistan

Veisperringer ble mandag satt opp for å hindre tusenvis av demonstranter i å protestere mot Frankrike i Pakistans hovedstad Islamabad.

Av NTB | 16.11.2020 11:23:00

Krig og konflikter: Rundt 5.000 mennesker protesterte søndag i nabobyen Rawalpindi. Mandag fortsatte demonstrasjonene, og rundt tusen personer samlet seg ved veisperringene som hindret dem fra å marsjere inn i Islamabad.

Protestene er organisert av Islamistgruppen Tehreek-Labbaik Pakistan (TLP), som raser over publiseringen av Muhammed-karikaturer i Frankrike og president Emmanuel Macrons kritikk av islam.

Fredag ble det også gjennomført demonstrasjoner i byen Karachi, da i regi av det religiøse partiet Jamaat-e-Islam.

Macron har blant annet sagt at læreren Samuel Paty ble angrepet fordi «islamister ønsker å ta fra oss framtiden». Paty ble knivdrept 16. oktober fordi han hadde vist Muhammed-karikaturer i klasserommet.

Utsagnet har vakt kraftige reaksjoner i flere muslimske land, der mange krever en boikott av Frankrike. I Pakistan er blasfemi et særlig eksplosivt tema, og den siste måneden har det vært gjennomført flere store og små protester mot Frankrike.

Lørdag 7. november samlet titusener seg i Islamabad for å demonstrere mot Frankrike. Demonstrantene brente det franske flagget og tråkket på bilder av Emmanuel Macron.

Pakistans statsminister Imran Khan har også anklagd Macron for å systematisk å spre frykt for islam i Europa.

(©NTB)

Flere nyheter: