Menu
Danmarks landslagskaptein Simon Kjær under samlingen i Helsingør 14. juni, to dager etter Eriksens kollaps i Parken. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB

Simon Kjær og legestaben mottar pris for Eriksen-hjelp

Christian Eriksen takker lagkamerat Simon Kjær for å ha reddet livet hans etter kollapsen i fotball-EM.

Av NTB | 24.08.2021 20:52:09

Sport: Kjær og legeme får en pris fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for innsatsen de leverte da Christian Eriksen falt om med hjertestans i EM.

Prisen heter Uefa President’s Award og går til legene Mogens Kreutzfeldt, Frederik Flensted, Anders Boesen og Peder Ersgaard. Uefa-representantene i Parken, Jens Kleinefeld og Valentin Velikov, er også mottakere av prisen, og det samme gjelder landslagets kaptein Simon Kjær, landslagslegen Morten Boesen og landslagets fysioterapeut Morten Skjoldager.

Eriksen har selv takket skriftlig for hjelpen:

– Jeg vil gjerne takke Morten (Skjoldager), Morten (Boesen) og det medisinske teamet som hjalp med i Parken 12. juni. Dere gjorde en fantastisk jobb og reddet livet mitt. En stor takk til min venn og min kaptein Simon og mine lagkamerater på det danske laget for støtten både 12. juni og etterpå. Takk til alle fans som har sendt beskjeder til meg og min familie. Det har betydd mye og gitt oss styrke, lyder det fra Eriksen.

(©NTB)

Flere nyheter: